Οι “αιμοσταγείς” Έλληνες και οι “καλοί” Τούρκοι

0

vatanimsensin7_533_355

– Σάλος από νέο τουρκικό σίριαλ για την περίοδο πριν από τη Μικρασιατική καταστροφή του ’22
– Δείχνει τους Έλληνες δολοφόνους και αδίστακτους, που καταδυνάστευαν τους Τούρκους
– Πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός που έγινε πασίγνωστος στην Ελλάδα ως «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής»
– Το σίριαλ κάνει πρεμιέρα αύριο στις 20:00, όλως… τυχαίως μια μέρα πριν από την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Την ώρα που ο Ερντογάν και Τούρκοι βουλευτές αμφισβητούν τη Συνθήκη της Λωζάνης και την ελληνικότητα των ακριτικών νησιών ή και της… Θεσσαλονίκης ακόμα (“οι Εθνοπατέρες μας γεννήθηκαν έξω από τα σύνορά μας” είχε πει πρόσφατα ο πρόεδρος της Τουρκίας) ένα νέο τουρκικό σίριαλ έρχεται να ενταχθεί στην… τουρκική προπαγάνδα για τους “κακούς” Έλληνες.

Είναι το σίριαλ με τίτλο Vatanim Sensin, που σημαίνει Εσύ είσαι η πατρίδα μου, που κάνει πρεμιέρα αύριο Πέμπτη (27.10.2016), παραμονή της εθνικής επετείου (κατά την οποία μπορεί να γιορτάζουμε το ΟΧΙ στους Ιταλούς το ’40, αλλά είναι όπως και να έχει εθνική επέτειος του ελληνικού κράτους και αυτό έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία), στο κανάλι Kanal D. Πρωταγωνιστεί ο Χαλίτ Εργκέντς, που έγινε πασίγνωστος στην Ελλάδα από το σίριαλ “Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής”.

Το Vatanim Sensin περιγράφει την περίοδο λίγο πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή του ’22 και τη σφαγή των Ελλήνων. Και φυσικά περιγράφει τα γεγονότα από την… τουρκική πλευρά: πως οι Έλληνες στρατιώτες δολοφονούσαν, εκτελούσαν και φυλάκιζαν τους Τούρκους, πως κατέστρεφαν τις περιουσίες των Τούρκων.

Η πολυδάπανη παραγωγή, με πολλά εξωτερικά γυρίσματα στη Σμύρνη, παρουσιάζει κυρίως τη ζωή του Cevdet (Χαλίτ Εργκέντς) ο οποίος φυλακίζεται από τους “κακούς” Έλληνες και στη συνέχεια γίνεται ο διώκτης και εξολοθρευτής τους, ο ήρωας των Τούρκων που καταδιώκει και εξοντώνει τους διεφθαρμένους και αδίστακτους εγκληματίες του ελληνικού κατοχικού στρατού.

Στο πλευρό του Εργκέντς παίζει η σύζυγός του (στη ζωή και στο σίριαλ) Bergüzar Korel και πολλοί άλλοι γνωστοί Τούρκοι ηθοποιοί.

Όπως φαίνεται και από τα τρέιλερ της νέας σειράς για την Μικρασιατική Καταστροφή, για άλλη μια φορά, μια τηλεοπτική σειρά γίνεται το καλύτερο “όργανο” προπαγάνδας στα σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος όλο και πιο έντονα τις τελευταίες μέρες αμφισβητεί τα σύνορα με την Ελλάδα, τα οποία… σέβεται (όπως και εκείνα με το Ιράκ όπου υπάρχει έντονο το κουρδικό στοιχείο) με “βαριά καρδιά”.

πηγη

Απάντηση