Όχι δε χρειάζεται άλλη διαβούλευση για το ΣΒΑΚ

0

Το βράδυ της Πέμπτης παρακολουθήσαμε την 3η συζήτηση για το ΣΒΑΚ και αυτό που σχολιάστηκε από αρκετούς είναι το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν πολλοί πολίτες.

Εμείς θα πάμε κόντρα στο ρεύμα και θα πούμε ότι δεν χρειάζεται άλλη διαβούλευση, όχι γιατί δεν αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο όπου μπορεί ο πολίτης να εκφράσει τη δική του γνώμη για το μέλλον της πόλης, αλλά επειδή ο μέσος Κορίνθιος προτιμά να σχολιάζει από τον καναπέ του στο facebook.

Δεν συμμετέχει στα όργανα, δεν συμμετέχει στη διαβούλευση, γιατί εκεί η κριτική του και η πρόταση του έχει αξία και ο κακομαθημένος πολίτης θέλει απλά να ασκεί κριτική.

Να ασκεί κριτική χωρίς να μπαίνει στη διαδικασία να του ασκήσουν κριτική.

Η δημοτική αρχή διοργάνωσε 3 συζητήσεις για το ΣΒΑΚ και κράτησε online την πλατφόρμα για πάνω από δύο μήνες, όπου ελάχιστοι έβαλαν τη δική τους πρόταση, την ίδια στιγμή που πάρα πολλοί από τους λεγόμενους “εμπλεκόμενος με τα κοινά πολίτες” έχουν εκφράσει απόψεις αλλά δεν το έχουνε κάνει στην ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ ούτε έχουν συμμετάσχει στις 3 διαβουλεύσεις.

Θα πάμε λοιπόν κόντρα και θα πούμε ότι δεν χρειάζεται άλλη διαβούλευση όπως ακούστηκε από κάποιους χθες το βράδυ. Γιατί οι πολίτες αδιαφορούν να συμμετάσχουν και είναι τουλάχιστον υποκριτικό να λέμε ότι δεν το έκαναν επειδή δεν έγιναν με πλαστική καρέκλα έξω από το θέατρο της Κορίνθου…

Το ενδιαφέρον άλλωστε φάνηκε και από το γεγονός ότι για την περίπτωση που κάποιος δεν μπορούσε να συνδεθεί, επειδή δεν είχε ετοιμαστεί με το zoom αναρτήσαμε και στο facebook και στο YouTube του ekorinthos τη συνεδρίαση και παρότι 550 άτομα το είδαν δεν κάθισαν παραπάνω από πέντε λεπτά ούτε καν για το κουτσομπολιό της επόμενης μέρας.

Αυτοί έχουνε βγάλει την απόφαση για το ποιος φταίει για όλα αυτοί που κατά καιρός έχουν διοικήσει το δήμο τον κόσμο τον πλανήτη και ποτέ ο πολίτης που τους ψήφισε.

Σε περίπτωση που θέλει κάποιος να δει τι συζητήθηκε…

Υ.Γ Δεν τοποθετήθηκα στη χθεσινή συζήτηση γιατί αυτή ανήκε στους πολίτες όχι στους δημοσιογράφους. Αλλά την πρόταση μου την έχω κάνει στην ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ.

Θ.Τ

Leave a Reply