Ο υποστράτηγος ε.α. Σπύρος Πανταζάτος, υποψήφιος με τον συνδυασμό του Βασίλη Τρωγάδη για το Δήμο Βέλου Βόχας

0

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Βασίλη Τρωγάδη, «Δημοτική Αλλαγή», θα είναι ο υποστράτηγος εν αποστρατεία, Σπυρίδων Πανταζάτος, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

 

«Ο Δήμος Βέλου – Βόχας έχει ήδη πετύχει αρκετά, έχει όμως και αρκετά ακόμα να κάνει», αναφέρει χαρακτηριστικά, ο κύριος Πανταζάτος, σε άρθρο που συνοδεύει την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, τονίζοντας πως: «Με στοχευμένες παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά την επίλυση των προβλημάτων του και με προσεκτικά διαμορφωμένη στρατηγική σε ό,τι αφορά τις προοπτικές ανάπτυξής του, ο Δήμος μας, ναι, μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των δημοτών και των δημοτισσών του και προσφέροντας τους πραγματικές ευκαιρίες για την εξέλιξή τους!»

 

Σημειώνεται ότι, ο κ. Πανταζάτος, είναι ο πρώτος υποψήφιος που ανακοινώνεται από τον συνδυασμό του πρώην αντιδημάρχου οικονομικών υπηρεσιών (2011-2020) και τέως προέδρου (2021- Αύγουστος 2022) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέλου-Βόχας, Βασίλη Τρωγάδη.

 

Σε σχετικές δηλώσεις που παραχώρησε ο κ. Τρωγάδης, σημείωσε ότι: «Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που ο κύριος Πανταζάτος θα συμμετάσχει στο εγχείρημα μας να δείξουμε ότι ο Δήμος μας μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό τόσο για τον Συνδυασμό όσο και για εμένα προσωπικά, που ένας άνθρωπος της εμβέλειας, της σταδιοδρομίας και της γνώσης του κ. Πανταζάτου, θα είναι δίπλα μας».

 

«Ο αρμονικός συνδυασμός ενός φιλόδοξου και ιδιαίτερα “φωτεινού” οράματος για τον τόπο μας από τη μια και η ανάπτυξη εξαιρετικά στοχευμένων και υλοποιήσιμων προτάσεων από την άλλη, είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον κ. Πανταζάτο. Στοιχεία που σπάνια συναντώνται, στοιχεία που μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο για την περιοχή μας», προσθέτει ο κ. Τρωγάδης, για να καταλήξει:

 

«Τόσο στην περίπτωση του Στρατηγού, όσο και αναφορικά με τα επόμενα μέλη του Συνδυασμού μας που θα ανακοινωθούν σύντομα, έχω να δηλώσω πως, βάσει προσόντων και ικανοτήτων, θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται στη θέση μου, να ηγούνταν δηλαδή ενός ψηφοδελτίου. Το γεγονός αυτό με τιμά δεόντως και με γεμίζει ελπίδα για όσα θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε μαζί».

 

H σχετική ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

 

https://www.facebook.com/vasilis.trogadis/posts/pfbid0fWmbDKySViPWPusuQZNR4zBRFsRHH5WJQCEijWE9odhMsKQFjYNScyEgtpfbE9w7l?notif_id=1675501708113796&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

 

Oλόκληρο το άρθρο του κ. Πανταζάτου αλλά και το βιογραφικό του:

 

Φέτος συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από τον τερματισμό της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Στην έναρξη αυτής της δεκαετίας, το όνειρό μου να επιστρέψω, μόνιμα πλέον, στον τόπο των νεανικών μου αναμνήσεων, στον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν η μητέρα μου και η σύζυγός μου, έγινε επιτέλους  πραγματικότητα. 

 

Μπορεί, λοιπόν, μια διαδρομή ζωής να έφτασε στο τέλος της, ξεκίνησαν όμως άλλες, εξίσου δυνατές και συναρπαστικές! 

 

Ως ενεργός πολίτης, απαλλαγμένος  πλέον από μεγάλες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, έχω προσανατολίσει την καθημερινότητα μου σε εθελοντικές δραστηριότητες κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς την τοπική κοινωνία, συνδυάζοντας  πρότερες και νεοαποκτηθείσες γνώσεις, καθώς και την πολυεπίπεδη εμπειρία μου.

 

Η αναζήτησή μου, επομένως, για ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις, για ακόμα καλύτερες διαδρομές είναι και θα είναι συνεχής. Διαδρομές σε έναν τόπο του οποίου την ιστορία, το περιβάλλον και τους ανθρώπους, αγάπησα πολύ, ήδη από τα νεανικά μου χρόνια. Και επειδή οι άνθρωποι γράφουν (και την τοπική) ιστορία, φιλοδοξώ να είμαι κι εγώ ένας από αυτούς!

 

Είναι όπως όταν πάμε με φίλους για μια ποδηλατάδα μέσα στη φύση ή δίπλα στη θάλασσα. Επιστρέφοντας, αναρωτιέσαι: Πώς θα μπορούσαμε να απολαύσουμε περισσότερο αυτή τη διαδρομή σε επόμενη εξόρμησή μας; Τι μπορούμε να βελτιώσουμε; Υπάρχουν κι άλλες διαδρομές που ίσως δεν έχουμε ακόμα ανακαλύψει; 

 

Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν και άλλες δυνατότητες. Ο Δήμος Βέλου – Βόχας έχει ήδη πετύχει αρκετά, έχει όμως και αρκετά ακόμα να κάνει. Με στοχευμένες παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά την επίλυση των προβλημάτων του και με προσεκτικά διαμορφωμένη στρατηγική σε ό,τι αφορά τις προοπτικές ανάπτυξής του, μπορεί να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών του και να τους προσφέρει πραγματικές ευκαιρίες για την εξέλιξή τους. 

 

Γιατί είναι σίγουρο ότι μπορούμε και καλύτερα!!!

 

Βιογραφικό:

 

Ο Σπυρίδων Πανταζάτος είναι από τον Μάρτιο του 2013 εν αποστρατεία Ανώτατος Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς.

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959, από γονείς που κατάγονται από την Αθήνα και τη Στιμάγκα Κορινθίας.

 

Αποφοίτησε το 1982 από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ως Ανθυπολοχαγός των Διαβιβάσεων. Συνέχισε τη στρατιωτική του εκπαίδευση φοιτώντας σε όλα τα βασικά σχολεία των Επικοινωνιών, του Ηλεκτρονικού Πολέμου, της Πληροφορικής και των Ειδικών Δυνάμεων.

 

Στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής ακαδημαϊκής του παιδείας, φοίτησε επιτυχώς στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου (ΑΣΠ), την Ανώτατη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) και συμμετείχε σε 6μηνα μεταπτυχιακά σεμινάρια στη Στρατηγική Ανάλυση και Διαχείριση Διεθνών Κρίσεων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης των Η.Π.Α.

 

Στην ενεργό υπηρεσία του, στο εσωτερικό της χώρας, σύμφωνα με τον εκάστοτε βαθμό του, υπηρέτησε σε διαφορετικές θέσεις διοίκησης μονάδων Διαβιβάσεων, Καταδρομών, Αλεξιπτωτιστών, Πεζοναυτών, καθώς και σε επιτελικές θέσεις στρατηγείων και σχηματισμών του ΓΕΣ, με τελευταία εκείνη του Υποδιευθυντή του Όπλου των Διαβιβάσεων. 

 

Στο εξωτερικό, απέκτησε σημαντική εμπειρία σε θέματα Βορειοατλαντικής Συμμαχίας (NATO), έχοντας τοποθετηθεί επί σειρά ετών στα Μικτά Επιχειρησιακά Στρατηγεία της Συμμαχίας, με έδρες τη Λισαβόνα και τη Νάπολη, από όπου και έλαβε μέρος στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.  

 

Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα μέχρι σήμερα μετάλλια, διακρίσεις και διαμνημονεύσεις του Στρατού Ξηράς, καθώς και των ειρηνευτικών αποστολών του NATO.

 

Κατά τη διάρκεια της 35ετούς ενεργού υπηρεσίας του, μέσω και των συνεχών επιμορφώσεων που του δόθηκαν εντός και εκτός Ελλάδας, απέκτησε εξαιρετική εμπειρία και ικανότητες σε θέματα διοίκησης/διεύθυνσης προσωπικού καθώς και στην οργάνωση και διαχείριση υπηρεσιών ασφαλείας, έργων υποδομής και οικονομικών. 

 

Από το 2015- 2021 υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης του ΚΕΜΕΑ, ως εξεταστής στις εξετάσεις πιστοποίησης των επαγγελματιών που αναζητούν αναγνωρισμένο τίτλο της ειδικότητας ¨Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας¨.

 

Στα πλαίσια της εθελοντικής δράσης που ανέπτυξε μετά την αποστρατεία του, προσφέρει έως σήμερα τις υπηρεσίες του, έχοντας εκλεγεί στα Διοικητικά Συμβούλια: α) της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού/Παράρτημα Κορινθίας, ως Γραμματέας και Ταμίας, β) του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Διαβιβάσεων Στρατού ως Ταμίας, και γ) του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Βραχατίου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ως Πρόεδρος.

 

Είναι κάτοχος αδείας εργασίας προσωπικού ιδιωτικής ασφαλείας [Ι.Ε.Π.Υ.Α].

 

Είναι παντρεμένος, έχει δύο κόρες και διαμένει μόνιμα στο Βραχάτι Κορινθίας.

Leave a Reply