Ο υδροβιότοπος στο Κοκκωσι απέκτησε δική του σελιδα

0

image

Σκοπός Ιστότοπου
Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για την προστασία του Υδροβιότοπου Κοκκωσίου και την ανάδειξή του.
Ο δημιουργός της ιστοσελίδας δεν έχει κανένα “ίδιο” όφελος από αυτή την κίνηση και δεν ανήκει σε καμία κομματική παράταξη. Το όλο εγχείρημα έγινε από αγάπη και ενδιαφέρον για την περιοχή και το φυσικό περιβάλλον.
Στην ιστοσελίδα μας θα δημοσιεύεται οτιδήποτε είναι βλαβερό-καταστροφικό για το μέλλον του υδροβιότοπου αλλά και οτιδήποτε είναι θετικό και συμβαδίζει με τον αντικειμενικό σκοπό της ιστοσελίδας.
Το Κοκκώσι ανήκει στους υγρότοπους με έκταση μικρότερη των 80 στρεμμάτων και προστατεύεται από τον νόμο Ν.3937/2011.
Η αρχική έκταση του υδροβιότοπου ήταν 40 στρέμματα και ύστερα από πιέσεις των ντόπιων κατοίκων (καταπάτηση,μπαζώματα,παράνομα κτίσματα) περιορίστηκε στα 8 στρέμματα.
Ο υδροβιότοπος έχει μια ξεχωριστή σημασία για το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και είναι ο μοναδικός στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Κορινθίας. Ο νομός της Κορινθίας είναι ένας άνυδρος νομός, πράγμα το οποίο τονίζει ακόμη περισσότερο την αξία του.
Ο υδροβιότοπος γειτνιάζει με την θάλασσα Αλμυρής και δημιουργείται από ύδατα που πηγάζουν μέσα από το βουνό του Κατακαλίου. Το νερό των πηγών είναι υφάλμυρο με αλατότητα που κυμαίνεται μεταξύ 1016-1022

http://ydroviotopos-kokkosiou.blogspot.gr/

Απάντηση