Ο Τσίπρας θα τις κάνει στις 13 ή στις 20 Σεπτεμβρίου μεταδίδει το MNI

0

2336731_484_355

Οι πρόωρες εκλογές είναι στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα και θα γίνουν μετά την συμφωνία με τους δανειστές και τοποθετούνται στις 13 ή στις 20 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο MNI.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου MNI, ο πρωθυπουργός θέλει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τις 13 ή 20 Σεπτεμβρίου δηλαδή όσο πιο σύντομα γίνεται για να μπορέσει με ανανεωμένη εντολή να κυβερνήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ να απαλλαγεί από ό,τι θεωρεί περιττό.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας σήμερα το ραδιόφωνο του Alpha 989, δεν απέκλεισε ούτε την ρήξη ούτε τις εκλογές.

«Με ευρύ δημοκρατικό και συλλογικό διάλογο θα δούμε πως θα πορευτούμε. Ενδεχομένως να πάμε σε εκλογές όταν χρειαστεί», δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ωστόσο ότι «αυτή τη χρονική στιγμή δεν είναι χρήσιμες, προέχει να επιστρέψει η χώρα σε μια σχετική κανονικότητα».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για δύο διαφορετικές τάσεις εντός του κόμματος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν δύο απόψεις μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που υπήρχαν από πάντα, μέσα από συλλογικές διαδικασίες όπως αρμόζει θα συζητηθούν αυτά τα ζητήματα» ενώ παραδέχτηκε ότι είναι πιθανόν να είναι και αναπόφευκτο το διαζύγιο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «πιθανόν το διαζύγιο να είναι αναπόφευκτο αλλά δεν είμαι εγώ αυτή που θα το αποφασίσω. Ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε όλοι εμείς. Αν σήμερα εξακολουθήσουν να υπάρχουν δυο απόψεις που συγκρούονται σε κυβερνητικό επίπεδο, δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι αυτό».

«Το να ακούγονται φωνές με προχειρότητα χωρίς υλοποιήσιμη αντιπρόταση, προφανώς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει ανοιχτά για το σχέδιο με το οποίο διαπραγματεύτηκε ο ίδιος» πρόσθεσε.

Πάντως, η κα. Γεροβασίλη δεν απέκλεισε να είναι μεγαλύτερη η στήριξη στην κυβέρνηση στην αποψινή ψηφοφορία λέγοντας «τα πράγματα είναι καλύτερα από την προηγούμενη».

Απάντηση