Ο Θοδωρής Κοκιούσης για το 6ο Delfi Economic Forum

0

 

Delfi VI Economic Forum 2021.
Αναμφίβολα, μέχρι στιγμής το καλύτερο !

Για ένα πενθήμερο παρακολούθησα πάρα πολλά πάνελ συζητήσεων, που ειδικά φέτος τίμησαν με την παρουσία αλλά και τις απόψεις τους, εξέχουσες προσωπικότητες παγκοσμίου φήμης και εμβέλειας στους τομείς τους !

Τί συμπέρανα ;
Η πανδημία ήρθε την χειρότερη στιγμή για την Ελλάδα, αλλά το Ταμείο Ανάκαμψης θα έρθει επίσης την καλύτερη στιγμή για την χώρα μας!

Όλες οι απόψεις συγκλίνουν σε αυτό…
Ουσιαστικά μιλάμε για ένα νέο σχέδιο “Μάρσαλ”, το οποίο θα πρέπει να αξιοποιηθεί μαζί με το νέο Ε.Σ.Π.Α με σοφία και στοχευμένα.
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός,
η τόνωση της παραγωγικότητας αλλά και η στήριξη της καινοτομίας για την προσέλκυση επενδύσεων,
θα είναι οι τρεις θεμέλιοι πυλώνες.

Δεν μιλάμε για επιλογή αλλά για αναγκαιότητα και δεν είναι μία ευκαιρία, αλλά η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα να ορθοποδήσει…

Τώρα σε ότι αφορά τον Αγροδιατροφικό τομέα και το πώς θα περάσει αυτός στην ψηφιακή εποχή, πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος γιατί όλα αυτά που συζητούνται τώρα για το μέλλον εμείς στον Πήγασος Αγροδιατροφή Α.Σ
ήδη τα τρέχουμε σαν projects εδώ και αρκετά χρόνια…
Η συνεργασία μας με κορυφαία πανεπιστήμια όπως το γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο και ερευνητικό κέντρο του Wageningen University & Research και εταιρείες όπως η Bayer Cropscience και η Neuropublic Information Systems, μας έχουν κάνει ως ομάδα παραγωγών να χρησιμοποιούμε τις νέες τεχνολογίες για την 4η βιομηχανική επανάσταση εδώ και αρκετά χρόνια κάνοντας την μέρος της καθημερινότητάς μας.
Κάποιες μάλιστα από αυτές, βοηθήσαμε ώστε να εξελιχθούν και να φτάσουν στην τελική τους μορφή…

Ήταν πραγματικά ένα Forum που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από άλλα αντίστοιχα και που μάλιστα, ειδικά φέτος, μπορούσε όποιος ενδιαφερόταν για τους τομείς συζητήσεων, να παρακολουθήσει ψηφιακά.
Όποιος ενδιαφέρεται να συζητήσουμε ή να με ρωτήσει για θέματα ψηφιοποίησης του Αγροδιατροφικού τομέα και όχι μόνο, στείλτε μου μήνυμα στο thkokiousis@gmail.com
ή στο messenger μου και μπορούμε μάλιστα να συζητήσουμε και ζωντανά.

Leave a Reply