Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΑΜΩΝ  κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ  ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΑΝΑΔΑ   ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ. 

0

Φιλική επίσκεψη πραγματοποίησε χθες Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2021, ο παρεπιδημών στην Ελλάδα Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συνοδευόμενος από τον π. Κωνσταντίνο Μιχαλάκη, Κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας, στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας, όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με το Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, παρουσία και του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Σε θερμό κλίμα, αφού σχετίζονται παιδιόθεν, ο άγιος Κεράμων και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας συζήτησαν θέματα που άπτονται της σύγχρονης Εκκλησιαστικής και Κοινωνικής επικαιρότητας και θυμήθηκαν τα πρώτα χρόνια της Ιερωσύνης τους, πλησίον των συνδεόμενων με πνευματικούς δεσμούς αειμνήστων πνευματικών τους Πατέρων Μητροπολιτών Ν. Ιωνίας κυρού Τιμοθέου (Ματθαιάκη) και Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου (Βέργη), των οποίων υπήρξαν Αρχιδιάκονοι. Άξιον αναφοράς είναι ότι ο Θεοφιλέστατος Κεράμων και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, χειροτονήθηκαν Πρεσβύτεροι και έλαβαν το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου την ίδια ημέρα, δηλαδή, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, της 11ης/3ου/1979.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αφού ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεράμων κ. Βαρθολομαίο για την ευγενική επίσκεψη του, αντάλλαξε μαζί του συμβολικά δώρα, του ευχήθηκε ο Θεός να τον ενδυναμώνει στα Αρχιερατικά καθήκοντά του, τα οποία είθε να είναι άλυπα, καρποφόρα, πληθωρικά και Θεοσκέπαστα και τον προσκάλεσε, όπως λαμπρύνει με την παρουσία του, την 8η Σεπτεμβρίου ε.έ., την επερχόμενη Πανήγυρη της Παναγίας της Γιάτρισσας, πολιούχου Λουτρακίου, πρόταση την οποία απεδέχθη με χαρά ο άγιος Κεράμων.

Απάντηση