Ο Τάσος Κορωνάκης νέος γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

0

ImageHandler (40)

64 ψήφους συγκέντρωσε ο Αλέκος Καλύβης που προτάθηκε από την Αριστερή Πλατφόρμα – Ο 39χρονος κ. Κορωνακης ήταν η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για το αξίωμα, από το οποίο αποχώρησε ο Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος έχει εκλεγεί βουλευτής

Με 102 ψήφους έναντι 64 του εκλεκτού της αριστερής πλατφόρμας Αλεκου Καλυβη, ο Τάσος Κορωνακης εξελέγη νέος γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στην ψηφοφορία που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής. Ο 39χρονος κ. Κορωνακης ηταν η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για το αξίωμα, απο το οποιο αποχώρησε ο Δημήτρης Βίτσας, ο οποιος εχει εκλεγεί βουλευτής.

Στην ένδεκα μέλη πολιτική γραμματεία του κομματος η προεδρική πλειοψηφική πτέρυγα εξέλεξε έξι μέλη, η αριστερη πλατφόρμα τέσσερα και η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας ενα.

Από την πλειοψηφία εκλέχθηκαν οι Ρανια Σβιγκου και Χριστοφορος Παπαδόπουλος (απο 60 ψήφους), ο Νασος ηλιοπουλος με 58, ο Πάνος Λάμπρου με 55 και οι Γιαννης Μπουρνούς και Παναγιώτης Ρηγας με 50

Από την πλατφόρμα εξελέγησαν οι Σόφη Παπαδόγιαννη με 56, ο Στάθης Λεωτσακος με 51, Αλέκος Καλυβης με 49 και ο Αντώνης Νταβανελος με 47.

Απο την ΚΟΕ εξελέγη ο Ρούντι Ρινάλντι με 20 ψήφους.

Leave a Reply