Ο Στ. Δήμας υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

0

samaras-dimas-arxeiou

Ο Σταύρος Δήμας είναι ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Την ανακοίνωση έκανε ο Πρωθυπουργός με διάγγελμά του λίγη ώρα μετά τη μεταξύ τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είναι κατά κοινή ομολογία πρόσωπο που ενώνει πολίτες πέρα από κομματικές προτιμήσεις, που εμπνέει σοβαρότητα, εμπιστοσύνη και σεβασμό», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι πρόκειται για άνθρωπο «που εκτιμά η ελληνική κοινωνία και σέβεται η διεθνής κοινότητα».

Όπως είπε, «επιλέξαμε την καλύτερη υποψηφιότητα» και με την εκλογή του «η Ελλάδα -απόλυτα σταθερή και οικονομικά και πολιτικά πλέον – θα είναι από κάθε άποψη έτοιμη να προχωρήσει στην επόμενη μέρα της ηρεμίας, της σταθερότητας και της ανάπτυξης».

Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι με την εκλογή Προέδρου από τη Βουλή έως το τέλος του μήνα «θα έχουν καθαρίσει τα σύννεφα πια και η χώρα θα είναι έτοιμη να μπει επισήμως στη μετά μνημόνιο εποχή».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην απόφασή του να επισπεύσει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να «απομακρύνει την αβεβαιότητα και να αποκαταστήσει πλήρως την πολιτική σταθερότητα».

Σύγκεκριμένα, δήλωσε ότι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε «πρόσχημα εκβιασμού πρόωρων εκλογών». «Κι έτσι», πρόσθεσε, «ενώ οικονομικά είχαμε σταθεροποιηθεί και είχαμε μπει επιτέλους στην ανάκαμψη, δημιουργήθηκαν και πάλι σύννεφα πολιτικής αστάθειας μέσα στην Ελλάδα και πολιτικής αβεβαιότητας για την Ελλάδα στο εξωτερικό».

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, η χθεσινή απόφαση του Eurogroup να εγκρίνει την πιστωτική γραμμή της Ελλάδας και να δώσει τεχνική παράταση δύο μηνών για την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας, δείχνει «ότι και στην Ευρώπη συνειδητοποιούν πλέον ότι η Ελλάδα θα περάσει στην επόμενη μέρα».

Leave a Reply