Ο σεβασμός στον εαυτό σου δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσεις

0

image

Την Παρασκευή αυτή έγινα αποδέκτης χυδαιοτητας από έναν “κυριο” που υποτίθεται ότι ενημερώνει.

image

Έναν κύριο που η δουλειά του είναι να αποθεώνει και να κάνει damage control σε “πελατες”.
Τη χυδαιότητα την ένιωσα γιατί τόλμησα να προσβάλω το “αφεντικό” του ή τουλάχιστον έτσι νόμισε αυτός.
Μου έγραψε και αυτο:
“Και εύλογο το ερώτημα εάν ο κ. Τσαρμπός που όπως ο ίδιος δηλώνει του αρέσει να δημοσιογραφεί είναι δημοσιογράφος? Γιατί μόνο δημοσιογραφικό δεν είναι το σχόλιό του”

Το σχόλιο που είχα κάνει είναι αυτο:
http://95.85.40.199/2016/07/15/ta-athikia-plirwsan-tis-kontres/

Είμαι σίγουρος ότι αποτελεί προσωπική του επιλογή η απάντηση αυτή αφού η δημοτική αρχή έχει τουλάχιστον τη λογική να μην κάνει το ασπρο μαυρο. Να μη βαπτίσει επιτυχία το φιάσκο της μη διοργάνωσης τελικά της έκθεσης , αφού ποτέ δεν έγινε λόγω της κόντρας με την Περιφέρεια.
Ή τουλάχιστον θα απαντούσε όπως απάντησε ένας άνθρωπος που ξέρει να κάνει τη δουλεια:

image

Και το παραπάνω υποστήριξη στη δημοτική αρχή είναι αλλά με τακτ. Χωρίς να γελοιοποιειται ούτε ο αρθρογράφος ούτε και η διοργάνωση. Ένα απλό κύριοι αποτύχαμε με δυο δικαιολογίες.
Αυτο το κάνεις οταν σέβεσαι τον εαυτό σου και τον “πελάτη” σου. Η δημοσιογραφία πρέπει να είναι αντικειμενική όμως όπως και να το κάνουμε το κάθε άρθρο έχει και το προσωπικό στοιχείο μέσα.
Όμως τελικά ο αναγνώστης κρινει το αποτέλεσμα. Και αυτόν πρέπει να τον σέβεσαι και να μη ξεφτυλιζεσαι.
Το επίπεδο της δημοσιογραφίας έχει πέσει σε βούρκο γιατί έχει κοπεί το χαρτζιλίκι που δινόταν προς τα ΜΜΕ και αυτοί που το έπαιρναν πρέπει να απευθυνθούν στην πραγματική αγορά. Μια αγορά που στο παρελθόν δε χρειάζονταν γιατί τα έσοδα τους έρχονταν απο αλλού. Όμως αυτή η αγορά κύριοι απαιτεί σεβασμό. Είναι οι άνθρωποι του μεροκάματου και της πιάτσας και δε μπορείς να τους δουλεύεις. Είναι οι άνθρωποι οι οποίοι μας γνωρίζουν εδώ και σχεδόν 20 χρόνια στη δουλειά και δε θα σας ακολουθήσουν στο βούρκο.
Μια πολύ έξυπνη γυναίκα μου έχει πει ότι δεν πρέπει να απαντώ σε αυτές τις προκλήσεις. Όμως πραγματικά με στεναχωρεί το τοπίο που έχει δημιουργηθεί στα τοπικά ΜΜΕ, εδώ που βγάζω το ψωμί μου, απο τους κομήτες. Σοβαρευτείτε λοιπόν γιατί δεν απευθύνεστε σε κοινό του επιπέδου σας. Το Κορινθιακό κοινό είχε την τύχει να απολαμβάνει μέχρι να έρθετε εσείς υψηλού επιπέδου γραφή και ρεπορτάζ.
Δείτε το και εμπορικά στο κάτω κάτω…

Και για να τελειώνουμε και με τα κουτσομπολιστικα.
Ειχα την τύχη να πιάσω την πρώτη μου δουλειά σε τοπικό ΜΜΕ, ως τεχνικός τότε, το 2001. Μια εποχή που ήταν χρυσή. Είχα την τύχη να μάθω τη δουλειά από κορυφαίους του είδους που με τιμούν με τη φιλία τους. Τελικά οι ανάγκες του τότε εργοδότη μου στον τρίτο χρόνο με έβγαλαν στο ρεπορτάζ. Κάτι που έκανα με πάθος και ευσυνειδησία.
Πέρασα από αρκετά ΜΜΕ και είχα και εκεί την τύχη να συνεργαστώ με όλους τους ανθρώπους που έχουν αφήσει κατι στην τοπική δημοσιογραφία.
Απο σεβασμό στο επάγγελμα έδωσα και πήρα το πτυχίο δημοσιογραφίας πριν λίγα χρόνια  για να κάνω πιο σωστά το επάγγελμα που επέλεξα.
Ναι σε αυτήν την πόλη όπως και στην Ελλάδα γενικότερα ότι δηλώσεις είσαι… Όμως δυστυχώς για κάποιους αυτο δεν κρατάει πολυ…
Δίνουμε καθημερινά τις εξετάσεις μας στο κοινό. Και το βασικό είναι οταν φτανει το βράδυ να ξέρεις ότι έχεις κάνει το σωστό. Ακόμα και οι υποτιθέμενοι “αντιπαλοι” που για έναν δημοσιογράφο είναι πάντα αυτοι που ασκουν εξουσία έχουν το σεβασμό μου και εγώ το δικό τους. Γιατί ξέρουν ότι αυτο καλούμαστε να κάνουμε. Να κρίνουμε τα κακώς κείμενα και να αναδείξουμε τα καλά. Και στο παρελθόν έχω ασκησει κριτική σχεδόν σε όλους που κατέχουν θέση ομως ξέρουν ότι αυτο γίνεται πάντα με σεβασμό προς το πρόσωπό τους.
Να με συγχωρείτε όσοι διαβάσατε αυτο το κείμενο και το βρήκατε χωρίς λόγο αλλά κάποιες φορές γράφω για να μην κρατάω τα βάρη αυτά μέσα μου και να μπορώ να συνεχίζω με το ίδιο πάθος να κάνω τη δουλειά μου. Τώρα αν την κάνω καλά εσείς κρίνετε.

Υ.Γ Επιλέγω να μην απαντήσω καθόλου σε ενα άλλο άρθρο που έβριζε για το ίδιο θέμα γιατί το αποδίδω σε κακή στιγμή και κακή πληροφόρηση του συντάκτη του.

Με τιμή
Θύμιος Τσαρμπος

Απάντηση