Ο Putin προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην προμηθεύσουν την Ουκρανία με αμυντικό εξοπλισμό

0
Η παράδοση όπλων σε μια ζώνη συγκρούσεων δεν βοηθά τις ειρηνευτικές προσπάθειες, αλλά επιδεινώνει μόνο την κατάσταση
Οποιαδήποτε απόφαση των ΗΠΑ να προμηθεύσουν με αμυντικά όπλα την Ουκρανία θα πυροδοτούσε τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία και ενδεχομένως θα ωθούσε τους φιλορώσους αυτονομιστές να συνεχίσουν τις ενέργειες τους εκεί, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017.
Σε επίσκεψη στο Κίεβο τον Αύγουστο 2017, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Jim Mattis, είπε ότι επανεξετάζει την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, μια επιλογή που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama είχε απορρίψει.
Η Ουκρανία και η Ρωσία βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, κάτι που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους σε τρία χρόνια.
Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι στέλνει στρατεύματα και βαριά όπλα στην περιοχή, κάτι το οποίο η Ρωσία αρνείται.
Ο Putin, απαντώντας σε ερώτηση μετά τη σύνοδο κορυφής των BRICS στην Κίνα σχετικά με τη δυνατότητα των ΗΠΑ να προμηθεύουν την Ουκρανία με βαριά όπλα, είπε ότι η Ουάσινγκτον αποφασίζει σε ποιον θα πουλήσει ή θα δώσει όπλα, αλλά προειδοποίησε ότι είναι ενάντια σε μία τέτοια κίνηση.
“Η παράδοση όπλων σε μια ζώνη συγκρούσεων δεν βοηθά τις ειρηνευτικές προσπάθειες, αλλά επιδεινώνει μόνο την κατάσταση”, ανέφερε ο Putin.
“Μια τέτοια απόφαση δεν θα αλλάξει την κατάσταση, αλλά ο αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να αυξηθεί”, ήταν το προειδοποιητικό μήνυμα του Ρώσου προέδρου.

http://www.bankingnews.gr

Leave a Reply