Ο πρωθυπουργός δε μιλάει με υβριστές γαμώ το κεφάλι μου

0

 

Γράφει ο Φέλιξ
Ο πρωθυπουργός  συστηματικά δεν πατούσε στη Βουλή, καταργώντας ακόμη και την ώρα του πρωθυπουργού που επί δεκαετίες σεβάστηκαν όλοι οι προκάτοχοί του. Επιπλέον ανακοίνωσε πως δεν θα πάρει μέρος σε debate με τον Τσίπρα γιατί δεν μιλάει με υβριστές.
Αν ο Τσίπρας είναι υβριστής, είναι ένας λόγος παραπάνω για να συνομιλήσει μαζί του ο Σαμαράς και να τον εκθέσει εκτός από τις θέσεις του και για τις ύβρεις του. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν το κάνει.
Τώρα αν πρόκειται να μιλήσουμε για υβριστές, πρέπει να θυμίσουμε πως ο Αντώνης Σαμαράς ήταν αυτός ο οποίος το έριξε στο γαμοσταυρίδι μπροστά στην κάμερα που τον κατέγραφε με το αμίμητο “γαμώ το κεφάλι σου γαμώ” με το πρώτο ζόρι (βίντεο). Ο Σαμαράς ήταν επίσης αυτός ο οποίος έχει καταγραφεί μέσα στο γραφείο του με το επίσης αμίμητο “πείτε στον Παναθηναικάκια να τους γαμήσει”. Δηλαδή ο πρωθυπουργός, καίτοι εκλεκτός όπως πιστεύει της Παναγίας και με την ευλογία της και το ISO όλων των Αγίων, είναι αυτός που με ευκολία βρίζει συστηματικά με την πρώτη δυσκολία. Παρ όλα αυτά δείχνει να ενοχλείται με τις ύβρεις.
Αλλά για να δούμε την πραγματική πολιτική διάσταση, ακόμη και με αυτό το δεν “συνομιλώ με υβριστές” ο Αντώνης Σαμαράς ξεφτυλίζει για μια ακόμη φορά τη Δημοκρατία. Παραβλέπει και υβρίζει τη λειτουργία της, μπαίνοντας στον απλό κόπο να εφεύρει για τους αντιπάλους του ένα χαρακτηρισμό: “υβριστές”, “προδότες”, “εσωτερικοί εχθροί” και άλλα πολλά. Έτσι αποφεύγει την πολιτική αντιπαράθεση και κυρίως την απολογία. Αντιθέτως παρουσιάζει μια έφεση στις στημένες συνεντεύξεις αλά ΝΕΡΙΤ και στις “αυθόρμητες” δηλώσεις έξω από το Μαξίμου σε δημοσιογράφους που πέρναγαν και έπεσαν τυχαία πάνω του.
Με τη λογική των παλαιοδεξιών του 50, ο Σαμαράς αντιλαμβάνεται τη Βουλή, την κυβέρνηση, το κράτος και βέβαια την κοινωνία ως ιδιοκτησία του. Και σε αυτή την ιδιοκτησία μπορεί να κάνει ό, τι θέλει χωρίς να απολογείται.
Αλλά μάλλον έφτασε η ώρα που θα αναφωνήσει “γαμώ το κεφάλι σου γαμώ” για άλλους λόγους. Όχι μπροστά στις κάμερες. Μόνος σε ένα δωμάτιο. Και δε θα ξαναυπάρχει ούτε Πολιτική  Άνοιξη. Μόνο πολιτικός χειμώνας γι αυτόν. Καταχείμωνο.

 

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2015/01/blog-post_261.html#ixzz3O8DtNT9n

Leave a Reply