Home Επικαιρότητα Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Λουζιώτης στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης...

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Λουζιώτης στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος

0

Το διήμερο 5 και 6 Δεκεμβρίου 2025 με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος υπό τη διοργάνωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Βουτσινάς στην εναρκτήρια ομιλία του τόνισε ότι «με σχέδιο και συλλογική βούληση μπορούμε να πάμε μπροστά, παρά το πλήθος των προκλήσεων: υψηλό ενεργειακό κόστος, πληθωριστικές πιέσεις, γραφειοκρατία, δυσκολία στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών εργαλείων, δυσχερές περιβάλλον για τις ΜμΕ» και δεσμεύτηκε ότι το 2026 θα είναι «χρονιά δράσης, εξυγίανσης, αναγέννησης» για τις επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Λουζιώτης και Οικονομικός Επόπτης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος παρουσίασε στην εισήγησή του τον Ισολογισμό της ΚΕΕΕ για το 2024 καθώς και τον Προϋπολογισμό της ΚΕΕΕ για το 2026. Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση επιβεβαιώνοντας την δέσμευση όλων των Επιμελητηρίων και της νέας Διοίκησης της ΚΕΕΕ για μια νέα ώθηση στη λειτουργία της Κεντρικής Ένωσης με ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια και αποδοτικότητα. Όπως δήλωσε ο κ. Λουζιώτης «ο προϋπολογισμός για το 2026 εξασφαλίζει τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση, στηρίζει τον εκσυγχρονισμό των ψηφιακών υποδομών και ενισχύει τον αναπτυξιακό ρόλο του επιμελητηριακού συστήματος». Επιπλέον, ο νέος προϋπολογισμός ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα δίνοντας μεταξύ άλλων ιδιαίτερη βαρύτητα σε προγράμματα που αφορούν την κατάρτιση για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τους επαγγελματίες.

Θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι προκλήσεις της νέας εποχής, η θωράκιση της τοπικής επιχειρηματικότητας καθώς και η επόμενη μέρα της επιχειρηματικότητας τέθηκαν σε ευρεία συζήτηση. Εκτός από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και την παρουσίαση του Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών της ΚΕΕΕ, στο πλαίσιο εργασιών της Γενικής Συνέλευσης συζητήθηκαν και τα βήματα εκκαθάρισης του Μητρώου – ΓΕΜΗ η οποία κρίνεται σημαντική για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των Επιμελητηρίων και την παροχή ποιοτικότερων και εξατομικευμένων υπηρεσιών προς τα μέλη τους.

NO COMMENTS

Leave a ReplyCancel reply

Discover more from eKorinthos

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Exit mobile version