Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, καλωσόρισε τη Συντονιστική Επιτροπή Erasmus Sport για το Πρόγραμμα “HEMA” στο Επιμελητήριο Κορινθίας για τη 2η συνεδρίαση

0

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019, στο Επιμελητήριο Κορινθίας πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση Συντονιστικής Επιτροπής Erasmus Sport για το Πρόγραμμα “HEMA”.

Παρευρέθηκαν o Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης και τα μέλη της επιτροπής Erasmus Sport που εμπλέκονται στο πρόγραμμα από την πλευρά του Επιμελητηρίου Κορινθίας, καθώς και εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής από τους εξής εταίρους: European Cyclist Federation (Belgium), Club of cycling territories and cities (France), One club from European Mutlisport Club Association, Tampere (Finland), Instituto Biomecanica de Valencia (Spain), European Platform for Sport Innovation (Belgium), Sport Vlanderen (Government of Flanders) (Belgium), Municipality of Daugavpils (Latvia), A national sport federation.

Το Επιμελητήριο Κορινθίας είναι ο μοναδικός εταίρος στην Ελλάδα και το μοναδικό Επιμελητήριο στην Ευρώπη, πράγμα που αποδεικνύει την πρόθεση της Διοίκησής του στην ανάδειξη του σημαντικού του ρόλου στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Το πρόγραμμα έχει στόχο:

– Να συλλέξει δεδομένα σχετικά με το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας και κινητικότητας στους χώρους εργασίας της ΕΕ,

– Να παράσχει συγκεκριμένες αποδείξεις για τη σημασία και τη συμπληρωματικότητα μεταξύ φυσικής δραστηριότητας και κινητικότητας,

– Να σχεδιάσει ένα μοντέλο και πρόγραμμα για την υλοποίηση ενεργειών σωματικής δραστηριότητας και κινητικότητας για τις επιχειρήσεις,

– Να προωθήσει και να παράγει εργαλεία διάδοσης για την εφαρμογή προγραμμάτων σωματικής δραστηριότητας και κινητικότητας στις επιχειρήσεις.

Η 1η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής έλαβε χώρα στο Παρίσι και ακολουθούν επόμενες στις έδρες των υπόλοιπων εταίρων, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τη συλλογή και συγκέντρωση πληροφοριών για τα βέλτιστα αποτελέσματα του προγράμματος. Οι εταίροι έμειναν ικανοποιημένοι ως προς τα αποτελέσματα της 2ης συνάντησης. Παράλληλα, ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παναγιώτη Πιτσάκη για τη άψογη φιλοξενία. Επίσης εντυπωσιάστηκαν από την περιοχή της Κορίνθου και δεσμεύτηκαν να την επισκεφθούν ξανά στο μέλλον.

Leave a Reply