Ο Νίκος Σταυρέλης “θυμίζει ” στο Γιάννη Γκεζερλή τι έχει αποφασίσει το ΔΣ Κορινθίων για τη δημοτική αγορά

0

Πριν τρεις μέρες ο Γιάννης Γκεζερλής είχε μιλησει στο ekorinthosγια τη δική του προταση για την ανάπτυξη του κέντρου του δμου.

Ο Νίκος Σταυρέλης μέσω Facebook έδωσε την απάντηση του:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Μόλις χθες άκουσα το φίλο μου τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Γκερζελή να μιλά για ανακαίνιση του κτιρίου της δημοτικής αγοράς και στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου (δομή κέντρου κοινότητας) και μάλιστα μέχρι τέλους του Δεκέμβρη.
Δε γνωρίζω αν αυτή είναι η άποψη του νέου Δημάρχου κ. Νανόπουλου.
Εμείς ως ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ εμμένουμε στην ανακατασκευή, εκσυγχρονισμό , ανακαίνιση , ανάδειξη του ιστορικού κτιρίου και να λειτουργήσει ως ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, όπως έχουμε στο πρόγραμμά μας.Όπως ακριβώς αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 17 Ιουλίου 2018 κατά πλειοψηφία με την ψήφο και της παράταξης του κ. Νανόπουλου. Όπως ακριβώς είναι και στο προεκλογικό πρόγραμμα του νυν Δημάρχου.

Το πρόγραμμά μας αναφέρει τα εξής:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ανακατασκευή, ανακαίνιση , ανάπλαση, ανάδειξη και εκσυγχρονισμός της ιστορικής ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ στο κέντρο της Κορίνθου.
Η ερημοποίηση του κέντρου, της δημοτικής αγοράς για μας θα είναι παρελθόν.
Θέλουμε μία δημοτική αγορά που να ξαναγίνει σημείο συνάντησης των Κορινθίων και χώρος πολιτισμού.
Θέμα Πρότασης:
Ανακατασκευή του δημοτικού κτιριακού συγκροτήματος της δημοτικής αγοράς στο Ο.Τ. 8 , στη συμβολή των οδών Περιάνδρου και Κύπρου επί ιδιόκτητης δημοτικής οικοπεδικής έκτασης 1.297,11 τ.μ. προϋπολογισμού 1.000.000 €.
Στοιχεία Κτιρίου:
Το σημερινό ισόγειο ορθογώνιο κτίριο κατασκευάστηκε το 1932 στο Ο.Τ. 8 του σχεδίου πόλης του 1858 (Β.Δ. α/26-6-1958 ΦΕΚ 26Α/17-7-1858), σε αντικατάσταση του νεοκλασικού κτιρίου της παλιάς δημοτικής αγοράς (που έγινε το 1900) το οποίο γκρεμίστηκε από το σεισμό του 1928.
Η πρότασή μας αφορά την ανακατασκευή του υπάρχοντος κτιρίου και την επέκταση του ορόφου που στεγάζει τη δημοτική φιλαρμονική, προκειμένου να φιλοξενηθούν και άλλες πολιτιστικές δράσεις (τζαζ, χορωδίες, παραδοσιακοί χοροί, κ.ά.)
Το κτίριο θα είναι νεοκλασικής μορφής και στο ισόγειο θα τοποθετηθούν κιονόκρανα Κορινθιακού ρυθμού.
Το αίθριο θα είναι κλειστό με τζαμωτό θόλο.
Στο χώρο του αιθρίου θα γίνει εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων και εφαρμογών έξυπνης πόλης για την προώθηση και ανάδειξη των κορινθιακών προϊόντων
Χρήση και διαθέσιμοι Χώροι του Νέου Κτιρίου:
-Το διώροφο κτίριο θα περιλαμβάνει:
Α) Ισόγειο που θα απαρτίζεται από 22 καταστήματα προς ενοικίαση , 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ουζερί, καφετέρια ή άλλο σχετικό), υποσταθμό της ΔΕΗ, δημοτικές τουαλέτες, εκθετήριο κορινθιακών προϊόντων
Β) Πρώτο όροφο με χρήση ΠΟΛΙΤΙΣΜΌΣ (Φιλαρμονική, τζαζ, χορωδία, παραδοσιακοί χοροί).
Στο εσωτερικό της αγοράς θα λειτουργήσουν 2 ή 3 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ουζερί, καφετέρια, κλπ)
Ο πρώτος όροφος θα λειτουργήσει ως Στέκι Πολιτισμού (Φιλαρμονική, Ωδείο, Χορωδίες, Τζαζ ή οτιδήποτε άλλο σχετικό με πολιτιστική δράση).
(ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ)
1. Εκπόνηση στατικής μελέτης (5 μήνες)
2. Εκπόνηση οριστικής τεχνικοοικονομικής μελέτης και όρων δημοπράτησης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (3 μήνες)
3. Έκδοση οικοδομικής άδειας (2 μήνες)
4. Έγκριση πίστωσης 1.000.000 € προϋπολογισμός μελέτης εκτέλεσης του έργου και καθορισμός χρόνου εκτέλεσης (1 μήνας)
5. Εκτίμηση πραγματικού κόστους μετά την έκπτωση 700-800.000 € (δηλαδή περίπου 350-400.000 € κάθε έτος) από πόρους του Δήμου
6. Δημοπράτηση του έργου (Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής καθορισμού όρων, Προκήρυξη διαγωνισμού, Κατακύρωση αποτελέσματος, Προσυμβατικός έλεγχος από Ελεγκτικό Συνέδριο, Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου (8 μήνες)
7. Προθεσμία εκτέλεσης του έργου 2 χρόνια
8. Παράδοση έργου προς χρήση 3,5 περίπου χρόνια από την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής.

Απάντηση