Ο Μωάμεθ στο εξώφυλλο της Charlie Hebdo λέει κι αυτός… Je suis Charlie

0

 

Η Charlie Hebdo ζει, και το «φύλλο των επιζώντων», που κυκλοφορεί την Τετάρτη σε τιράζ τριών εκατομμυρίων αντιτύπων, μάλλον δείχνει ότι, παρά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν τα γραφεία της εφημερίδας και την απώλεια πολλών μελών της δημοσιογραφικής ομάδας της, δεν πρόκειται να συμβιβαστεί…
Στο εξώφυλλο του «φύλλου των επιζώντων» φιγουράρει σε σκίτσο ο Μωάμεθ, με ένα δάκρυ να κυλά κάτω από το αριστερό του μάτι, κρατώντας ένα πλακάτ που γράφει «Je suis Charlie», κάτω από τον τίτλο «Όλα συγωρούνται».
Το σκίτσο του Μωάμεθ είχε προαναγγείλει ουσιαστικά ο δικηγόρος της Charlie Hebdo, Ρισάρ Μαλκά, που όταν ρωτήθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό France Info σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρχουν σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στο επόμενο φύλλο του σατιρικού εντύπου απάντησε: «Προφανώς. Δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτα, διαφορετικά όλα αυτά δεν θα είχαν νόημα».
Σύμφωνα με τον δικηγόρο, οι εναπομείναντες συντάκτες της Charlie Hebdo παραμένουν πιστοί στη γραμμή τους, σατιρίζοντας τους εαυτούς τους, τις πολιτικές και τις θρησκείες. «Δεν έχουμε το δικαίωμα να επικρίνουμε έναν εβραίο επειδή είναι εβραίος, έναν μουσουλμάνο επειδή είναι μουσουλμάνος, έναν χριστιανό επειδή είναι χριστιανός», ωστόσο «μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε και τα χειρότερα, που τα λέμε, για τον χριστιανισμό, τον ιουδαϊσμό και το ισλάμ, διότι πέρα από την ενότητα των ωραίων συνθημάτων, αυτή είναι η πραγματικότητα της Charlie Hebdo».

Πηγή: www.koutipandoras.gr

Leave a Reply