Ο Μπουτάρης φέρνει ιδιώτες στη καθαριότητα 

0

Λάδι στη φωτιά», ρίχνει η κίνηση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης να βγάλει πρόσκληση ενδιαφέροντος του δήμου σε ιδιώτες για την αποκομιδή των σκουπιδιών, τη στιγμή που πάνω από 1500 τόνοι σκουπίδια πλημμυρίζουν την Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι σε απάντηση της κίνησης Μπουτάρη, ενώ το προηγούμενο διάστημα υπήρχε προσωπικό ασφαλείας (περίπου 17 με 20 απορριμματοφόρα τις καθημερινές και 7 με 9 τα σαββατοκύριακα για νοσοκομεία, λαϊκές κλπ) δεν αφήνουν, πλέον, κανένα απορριμματοφόρο να βγει στους δρόμους. Αν και καθοριστική των εξελίξεων θα είναι η αυριανή ημέρα, έχουν ήδη ενημερώσει μιλώντας στην aftodioikisi.gr, ότι θα φτάσουν την κατάσταση στα άκρα. Μάλιστα, όπως τονίζουν “ενώ χθες διαβεβαίωσαν τον γενικό γραμματέα του δήμου Θωμά Ψαρρά ότι το σαββατοκύριακο θα λειτουργήσει πάλι το προσωπικό ασφαλείας ο ίδιος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη γιατί οι εργαζόμενοι ‘μπλόκαραν’ όλα τα απορριμματοφόρα”.

Αύριο το πρωί συμβασιούχοι και εργαζόμενοι έχουν κάνει κάλεσμα για τον χώρο του ΣΜΑ ώστε να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην παραχώρηση της αποκομιδής σε ιδιώτες. Παράλληλα ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης συγκαλεί στις 8 το πρωί της Δευτέρας σε κοινή συνεδρίαση όλα τα σωματεία του δήμου για λάβουν κοινές αποφάσεις αντίδρασης στις κινήσεις της διοίκησης Μπουτάρη.

190.000 ευρώ για τρεις μέρες αποκομιδή στους ιδιώτες

Όπως διαβάζουμε στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που αναρτήθηκε στην Διαύγεια ο δήμος προχωρά σε απευθείας ανάθεση για την εργασία αποκοµιδής αστικών απορριµµάτων του ∆ήµου Θεσσαλονίκης προϋπολογισµού δαπάνης 192.000,00€.

Ειδικότερα ο δήμος αναζητά ιδιώτες για τρεις ημέρες εργασίας αποκομιδής απορριμμάτων κοστολογώντας τον τόνο με 160 ευρώ θέτοντας όριο 400 τόνων σκουπιδιών αποκομιδής την ημέρα.

Οι προσφορές θα κατατεθούν σφραγισµένες αύριο Δευτέρα, 26/06, από τις 10.00π.µ. και μόνο για μισή ώρα στο ΣΜΑ του δήμου Θεσσαλονίκης και μετά την αποσφράγισή τους θα ζητηθεί από τον ιδιώτη που θα προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή να ξεκινήσει άμεσα την αποκομιδή.

Leave a Reply