Ο Μαυρικος είχε σταματήσει και προσπαθούσε να ανοίξει την πορτα

0

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της φωτιάς στην Porsche στην Αττική Οδό. Νεκρός από το αυτοκίνητο ανασύρθηκε ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος, ο οποίος κατηγορείται για το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων. Την ταυτότητα του νεκρού επιβεβαίωσε αρχικά ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως την απανθρακωμένη σορό αναγνώρισε και η σύζυγος του Μαυρίκου, η οποία εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.

image

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι η ταυτοποίηση της σορού θα γίνει εφόσον υπάρχουν αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης με DNA ενώ αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη στην Αττική Οδό που οδήγησε στην ανάφλεξη του οχήματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν υπήρξε κάποιο τροχαίο δυστύχημα, γεγονός που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την ανάφλεξη του αυτοκινήτου. Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιο αξιωματικό, στο βίντεο από την κάμερα της Αττικής Οδού φαίνεται ότι το πολυτελές τζιπ σταματάει στην άκρη του δρόμου, στην αριστερή πλευρά του ρεύματος κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, ενώ έχει τυλιχτεί στις φλόγες.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σύμφωνα με μία μαρτυρία στους άνδρες της Τροχαίας, οι οποίοι έφτασαν πρώτοι στο σημείο, το αυτοκίνητο πήρε φωτιά εν κινήσει και στη συνέχεια σταμάτησε αριστερά όπου ακούμπησε στο στηθαίο.

Το υλικό από τις κάμερες της Αττικής Οδού δείχνει ακριβώς αυτό: Το αυτοκίνητο να ακινητοποιείται ξύνοντας το στηθαίο της αριστερής λωρίδας και μετά από λίγα δευτερόλεπτα να τυλίγεται στις φλόγες.

Ο Μαυρίκος προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα και να εγκαταλείψει το όχημα αλλά οι ηλεκτρικές ασφάλειες δεν άνοιγαν.

Διερχόμενοι οδηγοί προσπάθησαν να βοηθήσουν τον οδηγό δοκιμάζοντας να σπάσουν τα τζάμια με πυροσβεστήρες, αλλά το αυτοκίνητο ήταν θωρακισμένο, με αποτέλεσμα ο εκδότης να βρει τραγικό θάνατο.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, το οποίο έσβησε τη φωτιά, αλλά το όχημα, ήδη, είχε σχεδόν καταστραφεί και ο οδηγός είχε απανθρακωθεί.

πηγη

Leave a Reply