Ο Λαφαζάνης αμφισβήτησε τον Τσίπρα για τη συμφωνία, υποστήριξε τη δραχμή και αποθεώθηκε στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Αποκάλεσε μαντρόσκυλο τον Σόιμπλε!

0

LAFAZANISTSIPRAS_548_355

– Μπουρλότο Λαφαζάνη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ λίγο μετά το ξεχωριστό κείμενο που κατέβασε η Αριστερή Πλατφόρμα
– Ο Π. Λαφαζάνης ρώτησε επιδεικτικά από που προκύπτει πως είμαστε κοντά σε συμφωνία, όταν πριν από λίγες ώρες ο Α. Τσίπρας υποστήριζε πως είμαστε στην τελική ευθεία
– Λαφαζάνης: Γιατί είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή;
– Επίδειξη ισχύος από τον Π. Λαφαζάνη που καταχειροκροτήθηκε μετά την ομιλία του

Σαφέστατη διαφοροποίηση του Π. Λαφαζάνη από τον Α. Τσίπρα με την ομιλία του υπουργού Ενέργειας στην Κεντρικη Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά το κείμενο φωτιά που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα ο επικεφαλής της άστραψε και βρόντηξε.

Σαν να μην είπε ποτέ ο Α. Τσίπρας πως είμαστε κοντά σε συμφωνία ο Π. Λαφαζάνης αναρωτήθηκε επιδεικτικά: Από που και ως που είμαστε κοντά σε συμφωνία;

Ο Π. Λαφαζάνης όχι απλά αμφισβήτησε τα λόγια του Τσίπρα, περί συμφωνίας, αλλά ρώτησε με έμφαση: Έχουμε συμφωνήσει για ιδιωτικοποιήσεις;

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω ο Π. Λαφαζάνης κάλεσε την Κεντρική Επιτροπή να πάρει απόφαση κατά των ιδιωτικοποιήσεων σε λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρόμους και σε ακίνητα – φιλέτα, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Λαφαζάνης κατά ευρώ

Όμως ο Π. Λαφαζάνης προχώρησε σε μία ακόμα πιο δομική αντίθεση από τον Α. Τσίπρα, καθώς μίλησε ευθέως για δραχμή.

Προσέξετε με ποιές λέξεις έριξε τη βόμβα του για αλλαγή νομίσματος.
Από που προκύπτει πως είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα;”

”Οι άλλοι κάνουν τη ρήξη, οι άλλοι επιδιώκουν να μας εξοντώσουν. Βλέπετε τον Σόιμπλε, είναι σαν το μαντρόσκυλο που επιτίθεται” ήταν μία από τις πιο εντυπωσιακές ατάκες του Π. Λαφαζάνη.

Αυτό πάντως που πρέπει να τονιστεί είναι οι ”υποθήκες” που έβαλε ο Π. Λαφαζάνης καθώςκαταχειροκροτήθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Leave a Reply