Ο Ξηρός και οι «Πυρήνες της Φωτιάς» απείλησαν την πρόεδρο του δικαστηρίου: Θα σε χώσουμε κάτω από τη γη

0

pr708

Σχέδιο που αφορούσε στην ανατίναξη μέρος του τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού, με στόχο την απόδραση των καταδικασθέντων μελών της οργάνωσης.

Οι κατηγορούμενοι εξύβρισαν την πρόεδρο Ασημίνα Υφαντή, την απείλησαν και φέρονται να της πέταξαν πλαστικά διαχωριστικά. Μάλιστα σύμφωνα με τους παραβρισκόμενους φαίνεται να ακούστηκαν εκφράσεις που δεν μπορούν να ακούγονται μέσα σε αίθουσες δικαστηρίων, όπως «θα σε χώσουμε κάτω από τη γη…. δεν θα σε σώσουν ούτε δέκα μπάτσοι» κ.α

Η πρόεδρος φέρεται μάλιστα ότι έσκυψε κάτω από την έδρα για να αποφύγει τα «ιπτάμενα» αντικείμενα, ενώ ένας εκ των κατηγορουμένων κινήθηκε απειλητικά προς την έδρα για να «συγκρατηθεί» από τους παριστάμενους αστυνομικούς.

Η δίκη είχε ξεκινήσει πριν από 3 μήνες αλλά δεν έχει καταθέσει ούτε ένας μάρτυρας. Η ένταση υποβόσκει εδώ και καιρό, και ξεκίνησε όταν η πρόεδρος προσπάθησε να καταργήσει τους δικηγόρους υπεράσπισης οι οποίοι δεν είχαν άδεια από το Δικηγορικό Σύλλογο λόγω της αποχής και επιχείρησε να διορίσει άλλους, γεγονός μη αποδεκτό από τους κατηγορουμένους.

Πηγή:  Ανήκουστο: Ο Ξηρός και οι «Πυρήνες της Φωτιάς» απείλησαν την πρόεδρο του δικαστηρίου: Θα σε χώσουμε κάτω από τη γη | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/267593/anikoysto-o-xiros-kai-oi-pyrines-tis-fotias-apeilisan-tin-proedro-toy-dikastirioy-tha-se#ixzz497o4qoxY

Απάντηση