Ο κόσμος ακούει πια και μερικές αλήθειες! Ζήτω το Ίντερνετ! (Άρθρο του Χρήστου Πέππα)

0

Screenshot 2015-05-22 22.21.39

Η κατάσταση στην ενημέρωση έχει πλέον αλλάξει! Οι αλήθειες λέγονται!

Ο ρόλος του διαδικτύου είναι σημαντικότατος και επίσης εξαιρετικά χρήσιμα είναι το σύνολο των διαδικτυακών τόπων (site, blogs) αλλά και τα social media (facebook,twitter, youtube κλπ).

Είναι πλέον γεγονός ότι ο κόσμος είναι υποψιασμένος, γνωρίζει ότι πίσω από όλα αυτά που λένε τα κανάλια των Ολιγαρχών υπάρχει κάτι που δεν το αποκαλύπτουν. Στην αρχή κατηγορούνταν  τα blogs για ανωνυμία, για διαστρέβλωση της αλήθειας για διάδοση φημών και ανυπόστατων ειδήσεων. Τελικά όμως τα blogs και τα sites είναι αυτά που ενημερώνουν τον κόσμο για όλα αυτά που κανένας στην TV δεν τολμάει να πει.

Συντελείται μία σημαντική αλλαγή στον τρόπο σκέψης των πολιτών. Ο Λαζόπουλος φιλοξένησε τους πρωταγωνιστές της εκπομπής «Die Anstalt» του ZDF, οι οποίοι έχουν γίνει γνωστοί στο κοινό με την σατιρική εκπομπή τους.  Είναι εκείνοι που στην Γερμανία τολμούν να πουν όσα οι Ολιγάρχες των Καναλιών στην Ελλάδα δεν τολμούν να ψελλίσουν. Αποσπάσματα της εκπομπής έχουν διαδοθεί σε πάρα πολύ κόσμο μέσω του YouTube και πάρα πολλά sites- blogs έχουν φιλοξενήσει άρθρα σχετικά με τα λεγόμενα των πρωταγωνιστών.

Έστω και σύντομα, ολιγόλεπτα βίντεο μπορούν πλέον να αποκτήσουν  τρομερή δημοφιλία από την χρήση τους σε facebook και twitter.  Σημαντικότατος βέβαια παράγοντας είναι ότι το κοινό πια είναι εξοικειωμένο με τα μέσα αυτά και δεν μένει μόνο στα κλασσικά μέσα ενημέρωσης όπως η εφημερίδα, η τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι γεννηθέντες του 1997 είναι πλέον ικανοί για συμμετοχή σε εκλογές.
Αυτό έχει πολλαπλά αποτελέσματα… Δεν είναι τυχαίο που πολιτικοί φορείς που έχουν ταυτιστεί με την καθεστηκυία τάξη, πχ ΝΔ, στοχεύουν σε μεγαλύτερης ηλικίας ψηφοφόρους (άνω των 50ετών) καθώς με την νεολαία υπάρχει εντελώς διαφορετικό mentality. Οι νέοι ενημερώνονται μέσω του smartphone τους για οτιδήποτε συμβαίνει και πλέον οποιαδήποτε είδηση φτάνει σε αυτούς απευθείας.

Η λογοκρισία στον χώρο του διαδικτύου είναι περιορισμένη. Τελείωσε η εποχή που κατέβαζαν γενικούς σε εκπομπές μόνο και μόνο για να μην προβληθεί συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχει πλέον ικανός χώρος έκφρασης για όλους και το σημαντικό είναι ότι ο κόσμος εκμεταλλεύεται την ευκαιρία αυτή!

Leave a Reply