Ο Κοντονής τοποθετήθηκε για το ΑΕΚ-Ολυμπιακός

0

ImageHandler (12)

Τη θέση του για τον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό έκανε γνωστή ο Σταύρος Κοντονής, λέγοντας πως: «ας κάνει η ΕΠΟ ό,τι νομίζει κι εμείς θα τοποθετηθούμε για το σχετικό θέμα εφόσον έχουμε τις αντίστοιχες εισηγήσεις».
Παράλληλα, ο υφυπουργοός Αθλητισμού, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό SPORT 24 Radio, 103.3, αναφέρθηκε ξανά στα όσα έχει τονίσει τις τελευταίες μέρες ενώ τόνισε πως δεν πρόκειται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της νέας σεζόν εάν στα γήπεδα δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι εξοπλισμοί (σ.σ. κάμερες, ηλεκτρονικό εισιτήριο).

Αρχικά, ρωτήθηκε για την αναβολή της Superleague κι αν του έχει κάνει εντύπωση το γεγονός πως το σύνολο του αθλητικού Τύπου σήμερα (26/2) δεν επικροτεί την απόφαση, σε σχέση τα χθεσινά (25/2) πρωτοσέλιδα: «Πήραμε την πρωτοβουλία κι απορώ με τα δημοσιεύματα που υπάρχουν σήμερα, όχι μόνο στον αθλητικό Τύπο αλλά και στον πολιτικό, αλλά θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως η κυβέρνηση πρέπει να κινείται εντός νόμου. Δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, παραβιάζοντας τη νομοθεσία γιατί τότε δείχνει το κακό παράδειγμα και δημιουργεί καταστάσεις περαιτέρω βλαπτικές για την προσπάθεια που έχουμε σε πλήξη εξέλιξη. Θα ήθελα να τονίσω πως η απόφαση που πήραμε χθες (25/2, για την αναστολή), δεν εντάσσεται στη στρατηγική μας κατά της βίας, είναι ένα μέτρο το οποίο πήραμε για την προστασία της δημόσιας τάξης, έτσι ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα και καταστάσεις χειρότερες από αυτές που είδαμε το τελευταίο 20ήμερο».

Για το γεγονός πως εάν ήταν ήρεμα τα πράγματα στη Λεωφόρο, η απόφαση δεν θα είχε παρθεί: «Επαναλαμβάνω πως η απόφαση που πήραμε χθες (25/2) για το Σαββατοκύριακο είναι ένα μέτρο για να αποφευχθούν τα χειρότερα, δεν είναι ένα μέτρο το οποίο είχαμε προγραμματίσει. Την πήραμε έτσι ώστε να μην υπάρξουν εκτεταμένα επεισόδια στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς φτάσαμε σε σημείο να λέμε πάλι καλά που δεν είχαμε κάποιο νεκρό κι γιατί έχουμε αυτό το κλίμα από τους παράγοντες του ποδοσφαίρου. Υπολογίζει κανείς πως ένας οπαδός, ένα νέο παιδί, θα λειτουργήσει με αυτά τα παραδείγματα μέσα σε αυτό το κλίμα το οποίο έχει διαμορφωθεί;»

«Μερικοί διαφωνούν με αυτό που κάναμε ενώ δεν υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο. Είναι αποσπασματικό γιατί αντιμετωπίζει μεμονωμένα μία κατάσταση που δημιουργήθηκε τις τελευταίες 20 μέρες. Στη Superleague η κατάσταση έχει ξεφύγει, δεν μπορεί η Πολιτεία απλά να επεμβαίνει, αυτό είναι το σημαντικό. Με βάση ποια διάταξη η κυβέρνηση θα μπορούσε να διακόψει το πρωτάθλημα για αρκετές μέρες; Από τη στιγμή που αυτό μπορούμε να κάνουμε, αυτό κάνουμε».
– See more at: http://www.sdna.gr/gr/podosfairo/arthro/18712/o-kodonis-topothetithike-gia-to-aek-olubiakos/#sthash.AbjvAV6e.dpuf

Απάντηση