Ο κλέφτης του φούρνου ήταν ο… κοινοτάρχης

0

peripoliko-astynomia_1-thumb-large-thumb-large-thumb-large

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της ανατολικής Φθιώτιδας και ειδικότερα οι συγχωριανοί του Προέδρου της κοινότητας όταν έμαθαν ότι αυτός ήταν ο «ποντικός» που είχε ρημάξει το φούρνο του χωριού.

Ο πρόεδρος «ποντικός» συνελήφθη χθες βράδυ από αστυνομικούς του Α.Τ. Στυλίδας, οι οποίοι τον έπιασαν στα πράσα και μάλιστα με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Η είδηση όπως είναι φυσικό έπεσε σαν κεραυνός στο χωριό και τώρα αρχίζουν να ανοίγουν στόματα και να μιλάνε και για άλλες «ιστορίες» με τον πρόεδρο.

Τους τελευταίους μήνες ο ιδιοκτήτης του φούρνου στο χωριό ανακάλυψε ότι συστηματικά κάποιος έκλεβε χρήματα από την ταμειακή μηχανή. Ποτέ όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα ήταν ο πρόεδρος του χωριού, ο οποίος μάλιστα, άγνωστο πως, είχε και αντικλείδι από το μαγαζί του. Πιθανολογείται ότι λόγω της οικειότητας που είχε με τους ιδιοκτήτες, πήρε τα κλειδιά κρυφά και έβγαλε αντικλείδι.

Τελικά το γεγονός καταγγέλθηκε στο Α.Τ. Στυλίδας, οι αστυνομικοί του οποίου έκαναν τσακωτό τον πρόεδρο χθες βράδυ μόλις βγήκε από το φούρνο με τα χρήματα που είχαν προσημειώσει και είχε πάρει από την ταμειακή μηχανή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  του «Lamia report» οι κλοπές ξεκίνησαν τον Αύγουστο και μέχρι χθες ο κοινοτάρχης είχε πάρει χρήματα από το ταμείο τουλάχιστον 20 φορές. Λένε ότι το ποσό κάθε φορά ήταν από 100 – 130 ευρώ. Τα προσημειωμένα που πήρε χθες βράδυ ήταν 115 ευρώ. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε μπει τουλάχιστον δυο φορές. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το συνολικό ποσό που έχει αφαιρέσει από το κατάστημα.

Η αντίδραση του Απόστολου Γκλέτσου

Παράλληλα, για το περιστατικό υπήρξε επίσημη αντίδραση από τον Δήμαρχο Στυλίδας, Απόστολο Γκλέτσο, ο οποίος μίλησε στο «LamiaReport»  για το γεγονός.

«Μίλησα μαζί του και είναι συντετριμμένος. Πάνω απ΄ όλα στηρίζουμε την οικογένεια και τα δυό του παιδιά…», είπε ο Απ. Γκλέτσος τονίζοντας ότι πρόκειται για δυο υπέροχα παιδιά. Σε ότι αφορά τον ίδιο μεταξύ άλλων δήλωσε. «Ο άνθρωπος αυτός χρειάζεται βοήθεια γιατί είναι εξαρτημένος απ΄το τζόγο. Δανειζόταν από όλους μικροποσά και από εμένα έχει δανειστεί. Χρειάζεται βοήθεια για να απεξαρτηθεί και θα τον στηρίξουμε όπως και όλη την οικογένειά του…» ανέφερε ο κ.Γκλέτσος.

Πηγή:  Lamia report

Απάντηση