Ο Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι

0
ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Μεταβολή του καιρού θα έχουμε στη χώρα της Δευτέρα 12 Ιανουαρίου με κύριο χαρακτηριστικό τους πολύ ενισχυμένους ανέμους. Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 12/01, σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε θυελλώδεις ως πολύ θυελλώδεις βοριάδες μέχρι το βράδυ. Οι ισχυρότεροι βόρειοι άνεμοι αναμένονται από τις βραδυνές ώρες της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή της Σκύρου, στη Νότια Εύβοια και στο Νότιο Ευβοϊκό, στις Κυκλάδες (κυρίως στα δυτικά τμήματά τους), στην νοτιοανατολική Πελοπόννησο, στα Κύθηρα και στο Δυτικό Κρητικό. Μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης 13 Ιανουαρίου οι άνεμοι στις περιοχές αυτές θα φτάσουν στα 9 μποφόρ. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν και στο Ιόνιο την Δευτέρα 12/01.

Την Τρίτη 13/01 σχεδόν θυελλώδεις ως θυελλώδεις ανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και ισχυρές καταιγίδες.

Πολύ ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν και στην Αττική από το μεσημέρι της Δευτέρας 12/01 μέχρι το απόγευμα της Τρίτης 13/01, φτάνοντας στα ανατολικά τμήματα του νομού στα 8-9 μποφόρ.

 

http://www.meteo.gr/meteoplus/index.cfm

Leave a Reply