Ο καιρός συνεχίζει τα δικά του: Χιονίζει σε πολλές περιοχές της χώρας!

0

ImageHandler (16)

Από την Πάρνηθα ως την Τρίπολη, τη Λαμία, το Καρπενήσι, τη Φλώρινα και το Καϊμακτσαλάν, πολλές περιοχές της χώρας ξύπνησαν σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, στα λευκά

Την περισσότερο… καλοκαιρινή, ή έστω ανοιξιάτικη εικόνα, που έχουμε οι περισσότεροι για το Πάσχα έχει βαλθεί φέτος να μας αλλάξει ο καιρός.

Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, πολλές περιοχές της Ελλάδας ξύπνησαν στα λευκά, ενώ μέχρι το μεσημέρι το είχε στρώσει στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Στην Πάρνηθα στην Αττική, έπεσε πυκνό χιόνι και το τοπίο μοιάζει κατά πολύ περισσότερο χειμωνιάτικο, παρά πασχαλινό.

Σε υψόμετρο από τα 900 μέτρα και επάνω, μέχρι και το καταφύγιο Μπάφι, οι σημερινές εικόνες είναι ειδυλλιακές για όσους αγαπούν το χιόνι, ενώ οι υπεύθυνοι του καταφυγίου ενημερώνουν πως χιόνιζε όλο το βράδυ, ακόμα και μέχρι τις 10 το πρωί!

Χιόνι έπεσε και μέσα στην πόλη της Τρίπολης, ενώ τα γύρω βουνά είναι ήδη κάτασπρα!

Play Button

Ανάλογο το σκηνικό και στην Στερεά Ελλάδα, όπου χιονίζει στο Καρπενήσι και στα γύρω ορεινά, ενώ το χωριό Καστανιά Υπάτης αποκλείστηκε και αναμένονται τα συνεργεία της Περιφέρειας να ανοίξουν το δρόμο για τους επισκέπτες του Πάσχα.

Στη Ράχη Τυμφρηστού το χιόνι φτάνει τους 10 πόντους και χρειάζονται αλυσίδες.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται επίσης στο δρόμο προς Δομοκό και Μπράλο, όπου επίσης χιονίζει, ωστόσο η κυκλοφορία γίνεται χωρίς αλυσίδες.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης είδε ιδίοις όμασι το φαινόμενο και εντυπωσιασμένος ανέβασε φωτογραφίες στο facebook, ενώ στην Φθιώτιδα βρέθηκε και ο υπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, που αναρωτήθηκε μέσω του Twitter του, αν έρχεται Πάσχα ή… Χριστούγεννα!

Επίσης, στα λευκά ξύπνησε η Φλώρινα, ενώ χιονίζει και στα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

Μετά την πτώση της θερμοκρασίας, που παρατηρήθηκε σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, το χειμωνιάτικo σκηνικό της Μεγάλης Εβδομάδας «στήθηκε» για τα καλά, με τις χιονοπτώσεις στα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν και Πισοδερίου. Ελαφρά χιονόπτωση σημειώθηκε και στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

Ανοικτό τις ημέρες του Πάσχα αν το επιτρέπουν οι συνθήκες θα είναι το χιονοδρομικό κέντρο των 3-5 Πηγαδιών, ενώ θα λειτουργήσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα και τις μέρες του Πάσχα τα χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, αλλά και το χιονοδρομικό κέντρο του Πισοδερίου την Κυριακή του Πάσχα για σούβλισμα αρνιών. Το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού θα βρίσκεται σε λειτουργία μέχρι σήμερα, ενώ του Καϊμακτσαλάν μέχρι και τη Τρίτη του Πάσχα. Τη Κυριακή του Πάσχα θα είναι κλειστό.

Leave a Reply