Ο καιρός για την Πέμπτη

0

NEA ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣΆστατος θα διατηρηθεί ο καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας έως και το μεσημέρι της Πέμπτης 11/12/2014, με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους και κατά περιόδους. Ωστόσο στη συνέχεια αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην Ανατολική Θεσσαλία, καθώς επίσης στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, και κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πιθανόν σφοδρούς ανέμους. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Πολύ ενισχυμένοι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα επικρατήσουν κυρίως στην περιοχή των Δωδεκανήσων, όπου οι εντάσεις τους θα ξεπεράσουν τα 8 μποφόρ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα ενταθούν ακόμη περισσότερο.

Την Παρασκευή 12/12/2014 οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές και στο Αιγαίο, αλλά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Παράλληλα, στο Αιγαίο θα πνέουν ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια θα σημειώσει πτώση.

Το κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει έντονα το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, όπου σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται από το βράδυ της Πέμπτης έως το απόγευμα της Παρασκευής.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

http://www.meteo.gr/meteoplus/index.cfm

Leave a Reply