Ο Γέρος του Μοριά. Άλλη μια παράσταση που πρέπει να δείτε στο φεστιβάλ θεάτρου της Αρχ. Κορίνθου την Τρίτη 3 Αυγούστου

0

Το «Θέατρο της Μεσογείου» παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2021 το έργο «Ο Γέρος του Μοριά», για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης και στο πλαίσιο της περιοδείας του θα βρεθεί στην Αρχαία Κόρινθο, πρώτη πρωτεύουσα των εδαφών που απελευθερώθηκαν.

Ο Κολοκοτρώνης ξεδιπλώνει την ζωή του στον Τερτσέτη για να γράψει την αυτοβιογραφία του. Με φοβερές εντάσεις μιλάει για όλη την πορεία της ζωής του αλλά και όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν την επανάσταση. Γελάει, θυμώνει, κλαίει, χορεύει κι όταν πεθαίνει, ο Τερτσέτης με ένα συγκλονιστικό μονόλογο κλείνει το έργο.
Μια παράσταση μεστή, ατμοσφαιρική, με ιστορικές αναφορές που δεν αποδυναμώνουν την θεατρική δομή της. Θα την παρακολουθήσουμε την προσεχή Τρίτη, 3 Αυγούστου και ώρα 9:00 το βράδυ, στον χώρο του «Ξενία», στην Αρχ. Κόρινθο.

Ο θεατής βλέπει να ξεδιπλώνεται μπροστά του όλη η επανάσταση που υπήρξε ο σταθμός του Ελληνικού κράτους. Κείμενο: Αλμπέρτο Εσκενάζη. σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος. Κολοκοτρώνης ο Αλμπέρτο Εσκενάζη, Τσερτσέτης ο Γιώργος Τριανταφύλλου.

 

Απάντηση