Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλευρό των πυρόπληκτων κατοίκων στο Σχίνο Κορινθίας

0

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 20 Μαΐου 2021 κλιμάκιο Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου μετέβη στο Σχίνο Κορινθίας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αλεποχωρίου, προκειμένου να συνδράμει τα σώματα της Πυροσβεστικής που επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή, προσφέροντας παράλληλα τις πρώτες βοήθειες στους κατοίκους που αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Αρχικά το κλιμάκιο μετέβη προς το Μάζι, όπου παρείχε πρώτες βοήθειες στο πυροσβεστικό προσωπικό και πραγματοποίησε περιπολίες σε σπίτια που είχαν εγκαταλειφθεί για λόγους ασφαλείας μετά από σχετική σύσταση της Πολιτικής Προστασίας, ωστόσο, αναγκάστηκε να αποχωρήσει άμεσα λόγω της δυνατής φωτιάς.

Εν συνεχεία, οι Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. μετέβησαν στο Αλεποχώρι όπου τους παραχωρήθηκε το κτίριο του περιφερειακού Ιατρείου Αλεποχωρίου, το οποίο και μετέτρεψαν άμεσα σε Σταθμό Πρώτων Βοηθειών και Φιλοξενίας Κατοίκων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και με την βοήθεια νέου κλιμακίου που κατέφτασε από την Αθήνα προχώρησαν στην καταγραφή των κατοίκων, προσφέροντας τους τις πρώτες βοήθειες και είδη πρώτης ανάγκης μέχρι να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο προς τα Μέγαρα.

Τα κλιμάκια του Ε.Ε.Σ. θα διανυκτερεύσουν στην περιοχή και σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία θα επέμβουν όπου κριθεί αναγκαίο.

Leave a Reply