Ο δολοφόνος πάντα γυρνά στον τόπο του εγκλήματος (του Νίκου Χανια)

0

image

Απύθμενο πραγματικά το θράσος του κ. Τσίπρα, να επιχειρεί να εξαπατήσει με δήθεν νέο πρόγραμμα,το παράλληλο πρόγραμμα ,τους πολίτες από το ίδιο βήμα όπου πέρσι τέτοια εποχή είχε εξαγγείλει το περίφημο πρόγραμμα ύψους δώδεκα δισεκατομμυρίων Ευρώ,για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Πρόγραμμα με το οποίο,ως γνωστόν,”παραμύθιασε” τους πολίτες και κέρδισε τις εκλογές του Ιανουαρίου.
Πρόγραμμα το οποίο όχι μόνο έμεινε στα χαρτιά, αλλά κατά λάθος το έσκισαν γιατί το μπέρδεψαν με το μνημόνιο.
Είπε τόσα πολλά ψέμματα ο κ. Τσίπρας που ότι και να λέει τώρα σχεδόν αυτόματα θεωρείται ψέμμα.
Εκτός από το σχεδόν διαλυτικό κυβερνητικό επτάμηνο της “πρώτη φορά αριστερά” ο Τσίπρας έχει πετύχει πραγματικά ασύλληπτους άθλους. Πρώτα διέλυσε την οικονομία ,κατόπιν υπέγραψε και έφερε το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο,κατέστρεψε το δικό του κόμμα, κατάφερε όμως και το αδιανόητο ,να συσπειρώσει σε λίγες μέρες την διαλυμένη Νέα Δημοκρατία. Το εσωστρεφές και αλληλοσπαρασσόμενο δεξιό κόμμα, που μέχρι την προκήρυξη των εκλογών υπολείπετο δημοσκοπικά, τουλάχιστον είκοσι μονάδων του Σύριζα, κατάφερε ο Τσίπρας με την ανεπάρκειά του και τα μεγάλα ψέμματα του κυριολεκτικά να το αναστήσει.
Σήμερα λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές η διαφορά ήδη μηδενίσθηκε.
“Αυτοφωράκιας” εναντίον “ψευτάκου” και όποιος αντέξει.
Αυτοί που δεν αντέχουν άλλο δούλεμα, είτε δεξιό είτε ψευτοαριστερό, είναι οι πολίτες.
Ποιός να φανταζόταν ότι ο “επαναστάτης” που μέχρι το Γενάρη με ένα νταούλι στο χέρι, δεν ήθελε δανεικά, έσκιζε τα μνημόνια,διέγραφε το χρέος, χόρευε τσιφτετέλια τις αγορές και έφτιαχνε το μέτωπο των λαών του Ευρωπαικού νότου, σήμερα να καμαρώνει, σαν γύφτικο σκεπάρνι, το δικό του μνημόνιο ,αυτό που υπόσχεται δίκαιη κατανομή …φτώχειας,και να αυτοπροσδιορίζεται ως ο καλύτερος ….εγγυητής για την εφαρμογή του.

Τελικά είναι σωστή η ρήση ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται,αυτή τη φορά, σαν φάρσα.
Οι πρωταγωνιστές απλά άλλαξαν ρόλους, αφού μετά τα θρυλικά, πολυσυζητημένα αλλά και αξέχαστα Ζάππειο 1 και Ζάππειο 2 του προδότη,κατά το Σύριζα,Σαμαρά που τόσο χλευάσθηκαν, σειρά έχουν πλέον, μαζί με το τρίτο μνημόνιο, το αριστερό πρόγραμμα Θεσσαλονίκης 1 και το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης 2. του ήρωα Τσίπρα.
Βλέποντας τον κ. Τσίπρα στο Βελίδειο ήθελα δεν ήθελα μου ήλθε στη μνήμη η γνωστή ταινία
” ο δολοφόνος πάντα γυρνά στον τόπο του εγκλήματος”

Χανιάς Νίκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Leave a Reply