Ο Δεδες και οι σύμβουλοι ρυθμιστές στην Κορινθία στη μάχη του δεύτερου γύρου για την Περιφέρεια

0

Παιχνίδι για 3 ήταν η μάχη στην Κορινθία με το Γιώργο Δεδε να είναι και εδώ τρίτος όμως με ποσοστό 24,85% και 20985 ψηφοδέλτια κάτι που αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό.

Τι θα κάνουν στο δεύτερο γύρο οι ψηφοφόροι του;

Θα επιλέξουν να πάνε με τον Παναγιώτη Νίκα αγνοώντας το χρίσμα και αν ναι σε τι ποσοστό;

Ο Τατουλης κινήθηκε κυρίως αυτοδιοικητικά σε αυτές τις εκλογές παρουσιάζοντας παντού το έργο του και εξηγώντας την ίδια ώρα μέσω των συμβούλων του και την πρόταση του για την Κορινθία.

Την ίδια ώρα ο Νίκας επέλεξε τη λογική της κομματικής πειθαρχίας με πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ να δίνουν το παρών και την καταγγελτική οδό χωρίς να εκθέσει το πρόγραμμα του.

Χαρακτηριστικό είναι το φυλλάδιο του που παρότι είναι χωρισμένο σε ενότητες δεν έχει ακριβείς προτάσεις για την κάθε περιοχή αλλά αντιθέτως δίνει μια πιο γενική εικόνα.

Άρα για να ανεβάσει τα ποσοστά του πλέον πρέπει να μιλήσει αυτοδιοικητικά για να κερδίσει τους ψηφοφόρους του Δεδε που σε μεγάλο ποσοστό είναι κοινό που ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο Γ. Δέδες γυρνούσε από δημαρχείο σε δημαρχείο για προεκλογική καμπάνια παρουσιάζοντας τα δώρα του υπουργείου όπου διατελουσε σαν Γενικός Γραμματέας.

Ένα άλλο θέμα είναι το ποιοι εκλέγονται στην Κορινθία.

Για τον πρώτο Πέτρο Τατουλη ως ώρας τα αποτελέσματα έχουν ως εξης:

Στην παράταξη Νικά ως εξης:

Μένει να δούμε τι αγώνα θα κάνουν και αυτοί που εκλέγονται περιφερειακοί σύμβουλοι, στο δεύτερο γύρο αλλά και τι θα κάνουν αυτοί που δεν εκλέχτηκαν.

Τι πρόσβαση θα έχουν στο ουδέτερο πολιτικό κοινό και τι εμπειρία από εκλογές.

Τι όραμα θα δώσει ο κάθε ένας από τους δύο επικεφαλείς και πως θα τους πείσει να ασχοληθούν για μια ακόμα εβδομάδα ακόμα και αν μείνανε εκτός.

Και το πιο σημαντικό ποιος θα πείσει τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν από την ώρα που έρχονται βουλευτικές εκλογές σε ένα μήνα.

Το τελευταίο που αξίζει να δούμε είναι τι θα κάνει ο πρώτος στην παράταξη Νικα Τάσος Γκιολης.

Αν θα έχει θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για την Κορινθία οπως έλεγαν πολλοί ότι θα διασφάλιζε αν κέρδιζε αυτήν την πρωτιά, αφού οι εκλογές ήρθαν πολύ πιο γρήγορα από ότι περίμεναν όλοι μετά το εκκωφαντικό μήνυμα των ευρωεκλογών.

Θ.Τ

Leave a Reply