Ο Βερναρδάκης επιτίθεται σε δημάρχους και δικαστικούς για τους συμβασιούχους και ζητά μαζικό κίνημα 

0

Οξεία επίθεση κατά δημάρχων που σε συνεργασία «πολιτικά και δικαστικά κυκλώματα υπονομεύουν κάθε βήμα στην επίλυση» του θέματος των συμβασιουχων εξαπολύει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης. Παράλληλα, παρά το χρονοδιάγραμμα για τέλος του χρόνου που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εσωτερικών (φωτο), ο ίδιος προσδιορίζει χρονικά τη λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων στις αρχές Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική παρατήρηση συμβασιούχου με αφορμή την κοινοποίηση από τον υπουργό του θέματος της aftodioikisi.gr από την επίσκεψη Τσίπρα στο υπουργείο Εσωτερικών ο υπουργός Επικρατείας γράφει: «Οι συμβάσεις αυτή τη στιγμή χάρις στην κυβέρνηση είναι ενεργές, μέχρι το τέλος του χρόνου, και στους επόμενους δύο μήνες θα τελειώσει το θέμα, όπως έχουμε όλοι δεσμευθεί. Τις διαμαρτυρίες σας παρακαλώ να τις απευθύνετε α) στο σύστημα εξουσίας που έφτιαξε αυτήν την κατάσταση – και που παλεύει με όλους τους τρόπους να μην αλλάξει και, β) στο σύστημα των λίγων – ευτυχώς – δημάρχων που σε συννενόηση με πολιτικά και δικαστικά κυκλώματα υπονομεύουν κάθε βήμα στην επίλυση. Αλλά θα ηττηθούν, απλώς λίγο υπομονή. Η πολιτική καμιά φορά είναι μαραθώνιος…», προσθέτει.

Και λίγο παρακάτω, συνεχιζοντας τον διάλογο με τη συγκεκριμένη συμβασιούχο, τονίζει: «Ναι, αλλά γιατί λέτε ότι σας απογοητεύσαμε; ό,τι έχει γίνει το κάναμε εμείς – δεν είναι προσωπικό το θέμα – και ό,τι έχουμε πει θα γίνει…καταλαβαίνω την αγωνία, αλλά πρέπει να έχετε καταλάβει ότι γίνεται ένας αγώνας για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων που ένα πολύ καλά οργανωμένο σύστημα πραγματικής εξουσίας δεν τα θέλει…Θα ήθελα να δω ένα μαζικό κίνημα να διαμαρτυρηθεί εξώ από τους δύο τρεις δήμους που παρανόμησαν και δεν επέκτεινα τις συμβάσεις. Τέλος πάντων, είμαστε μαζί – και πρέπει να είμαστε μαζί για την κατοχύρωση του αυτονόητου», καταλήγει.

πηγη

Απάντηση