Έκλεισε τελικά το πολυαναμενόμενο deal και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Mononews, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης είναι από σήμερα ο νέος ιδιοκτήτης της Nottingham Forest.

Η συμφωνία για το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς θα ανακοινωθεί μετά το τέλος της φετινής Championship -πρόκειται για την Β’ κατηγορία της Αγγλίας- ενώ μια από τις πρώτες κινήσεις του νέου ισχυρού άνδρα της ομάδας, θα είναι η δυνατή της ενίσχυση με παίχτες. To ποσό της εξαγοράς σύμφωνα με πηγές ανήλθε στα 30 εκατ. λίρες ενώ την διοίκηση της αγγλικής ομάδας θα την αναλάβει έμπειρο στέλεχος της διοίκησης του Ολυμπιακού.

Στόχος του κ. Μαρινάκη είναι η άνοδος της νέας του ομάδας στην Premier League, κάτι που αν συμβεί μεταφράζεται αυτόματα σε έσοδα εκατόν ογδόντα εκατομμυρίων λιρών για την ομάδα.

Μια ομάδα με ιδιαίτερη ιστορία, που μεγαλούργησε από το 1977, όταν ο μυθικός προπονητής Brian Clough που την είχε αναλάβει δυο χρόνια πριν, την ανέβασε στην Α’ κατηγορία. Αυτό που έγινε τις δύο επόμενες σεζόν καταχωρήθηκε σαν ένα πολύ ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η Nottingham Forest πήρε το πρωτάθλημα και κέρδισε δύο συνεχόμενες φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης, τον προπομπό του σημερινού Champions League. Έχοντας στο roster της εκπληκτικούς παίχτες όπως τον τερματοφύλακα Peter Shealton και τον επιθετικό Trevor Francis, μεγαλούργησε και στα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι το 1993, πάντα με τον Clough στο τιμόνι της.

Ήταν η χρονιά που η ομάδα επέστρεψε στην Β’ κατηγορία και στα πέτρινα χρόνια με εξαίρεση κάποιες αναλαμπές που δεν είχαν μεγάλη διάρκεια από τα οποία δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει, ανεβαίνοντας στην Premier League.

Κάτι που θα είναι το μεγάλο στοίχημα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον νέο της ιδιοκτήτη και έναν από τους πιο ισχυρούς Έλληνες εφοπλιστές, ο οποίος μπαίνει σε νέα αχαρτογράφητα για τον ίδιο ποδοσφαιρικά ύδατα…