Ο άτακτος παπάς, τα ροζ μηνύματα και οι απολύσεις που άναψαν φωτιές!

0

aaaaa_423_355

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσει ένας ιερέας με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης μετά από καταγγελία δύο γυναικών εργαζομένων σε ίδρυμα της περιοχής της Ηλείας. Οι δύο γυναίκες…

πρόκειται να προσκομίσουν στο δικαστήριο και γραπτά μηνύματα στο κινητό τους τηλέφωνο (sms) με όσα τους έλεγε ο ιερέας. Μάλιστα όπως υποστηρίζουν οι γυναίκες στην καταγγελία τους, ο ιερέας εκβίαζε τις καταγγέλλουσες λέγοντάς τους πως μόνο αν δεχθούν να κάνουν έρωτα μαζί του θα μπορέσουν να συνεχίσουν την εργασία τους. Τελικά οι δύο γυναίκες απολύθηκαν (άγνωστο με ποια αιτιολογία) και έκαναν μήνυση στον ιερέα, θεωρώντας τον υπαίτιο.

Όπως υποστηρίζει μία εκ των γυναικών, ο ιερέας στο παρελθόν διατηρούσε δεσμό με άλλη νεαρή εργαζόμενη στο ίδρυμα ενώ επισημαίνει πως η Μητρόπολη θέλησε να «κουκουλώσει» το σκάνδαλο. Εκκλησιαστικοί κύκλοι πάντως κατά την πάγια τακτική τους περιμένουν την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης.

Το δικαστήριο επρόκειτο να γίνει την προηγούμενη εβδομάδα, όμως ο κατηγορούμενος ιερέας ζήτησε και πήρε αναβολή με την αιτιολογία ότι άλλαξε πρόσφατα τον δικηγόρο του και δεν είχε ενημερωθεί επαρκώς για την υπόθεση. Η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο του 2017.

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος

Leave a Reply