Ο Άρης Σκουρτης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβερνησης

0

image

Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου ενεστώτος έτους η διαδικασία επί των προγραμματικών δηλώσεων και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια ήπια κατά τα άλλα, συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων, τα τελευταία χρόνια!
Ο Πρωθυπουργός κ. Αλ.Τσίπρας ηγεμονεύει πια, μετά την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.
Ό,τι ζήτησε το πήρε!
Ανεδείχθη ο μέγας νικητής με ανεξήγητα μεγάλο ποσοστό. Τώρα περιμένουμε την ίδια κυβερνητική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Παρακολουθώντας την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού, παρατηρήσαμε πως αναλώθηκε σε μια επίθεση στην αντιπολίτευση και όχι για το τι θα πράξει κατά την διακυβέρνησή του.
Τις δηλώσεις τούτες θα μπορούσε να τις είχε αναγνώσει ένα οποιοδήποτε άλλο πολιτικό στέλεχος της δεξιάς έως και του κυβερνώντος κόμματος.
Ο Πρωθυπουργός δεν μας έκανε σοφότερους, πέρα από έναν ουσιαστικό στόχο.
Θα εφαρμόσει πιστά και απαρέγκλιτα το 3ο επαχθέστερο και σκληρότερο μνημόνιο, που ο ίδιος με τον κ. Π. Καμένο έφερε.
Ουκ ολίγοι ήταν εκείνοι που περίμεναν την κατάργηση ή τέλος πάντων ένα κάποιο περιορισμό της βαριάς φορολόγησης των αγροτών. Ουδεμία τέτοια αναφορά, σε καμία ομιλία του.
Δεν αναφέρθηκε καν στην κατάργηση του ΦΠΑ 23% στη ιδιωτική εκπαίδευση και στα φροντιστήρια.
Μίλησε μόνο για αναστολή μέχρι το τέλος Νοέμβρη, μπας και βρεθούν κάποιοι άλλοι φόροι…
Καταφανέστατη η αγωνία του για το τραπεζικό σύστημα.
Η δε αναφορά του για το χρέος, έωλη και νεφελώδης, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί, αν και ψευδής….
Ονομάτισε το τρίο μνημόνιο, μνημείο αντίστασης του Ελληνικού λαού.
Ήταν δηλαδή αντίσταση του Έλληνα, όλες εκείνες οι δέκα επτά ώρες διαπραγμάτευσης που ο κ. Αλ. Τσίπρας εκλιπαρούσε τους άλλους ηγέτες για να βοηθήσουν να μην βγει η Ελλάδα από την ζώνη του Ευρώ…
Και που δεν αναφέρθη, στις δύο τοποθετήσεις του.
Μίλησε για τις μάχες που πρέπει να δώσει, για την περίφημη ανάπτυξη που θα φέρει νέες δουλειές, στον κόσμο.
Για την νεολαία. που θα σταματήσει να φεύγει στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον…
Αύξηση του εθνικού εισοδήματος προβλέπει ο κ. Αλ. Τσίπρας.
Απομείωσή του, εικάζει και για φέτος, αλλά και του χρόνου ο αρμόδιος υπουργός επί των Οικονομικών.
Αύξηση των θέσεων εργασίας, θα γίνει και δεσμεύεται ο κ. Πρω-θυπουργός, επ’ αυτού.
Αύξηση της ανεργίας βλέπει όμως ο υπουργός.
Μείωση του βάρους του δημοσίου χρέους ως ποσοστού του εθνικού εισοδήματος και εκτόξευση στο ύψος του 200% διαβλέπει ο υπουργός των Οικονομικών.
Και η πρώτη τοποθέτηση του κ. Αλ. Τσίπρα τη περασμένη Δευτέρα το βράδυ, δεν είχε ουδεμία σχέση με το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του έτους 2016.
Ούτε βέβαια οι ανιαρές τοποθετήσεις και μονόλογοι των υπουργών, μας φώτισαν ώστε να κατανοήσουμε το αντικείμενο των συζητήσεων, αλλά και της θεσμικής λειτουργίας των αρμοδιοτήτων της Βουλής των Ελλήνων.
Ο κ. Αλ. Τσίπρας συνεχίζει την «επιτυχημένη του» διαδρομή, λέγοντας μόνο όλα όσα θέλει να ακούσει ο κόσμος, κόντρα στη ζώσα και περιραίουσα πραγματικότητα.
Ενώ ο υπουργός κατανοεί πιο ρεαλιστικά τι ακριβώς συμβαίνει….
Οι αντιφάσεις τους μεγάλες.
Δυστυχώς για πολλοστή φορά θα χαθούν μέσα σ’ αυτές.
Το ζητούμενο είναι ποιός θα κληθεί να πληρώσει τελικά;
Ο κ. Τσίπρας πριν γίνει πρωθυπουργός θαρρείς δεν παρακολουθούσε τι ακριβώς γίνεται σ’ αυτή τη χώρα!…
Και ξαφνικά προσγειώθηκε στη γη του ρεαλισμού….
Αγνοεί ή κάνει πως δεν βλέπει την πραγματικότητα;
Απορία αφελούς: είναι δυνατόν να μην έχει “διαβάσει” όλη εκείνη την πραγματολογία της μιντιακής πραγματικότητας κατ’ ανάλογο, αλλά κατοπτρικά αντίθετο τρόπο με την προ πέντε χρόνων άλωση του καθημερινού μας λεξιλογίου από όρους, όπως: spreads, τρόϊκα, ασφάλιστρα κινδύνου και δομημένα ομόλογα;
Όροι και λέξεις κλειδιά, που αποτέλεσαν τους θλιβερούς λεξικολογικούς ακόλουθους και προπομπούς της θλιβερής σοβούσας κρίσης που ταλανίζει την Ελληνική κοινωνία…
Ήρθε λοιπόν η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού για πέντε ολόκληρα χρόνια δεν είχε αφήσει τίποτα όρθιο με τον αντιπολιτευτικό του λόγο και δεν είχε βρει τίποτα καλό και σωστό στους “άλλους”, δείχνοντας έτσι τη βουλιμία του για εξουσία.
Ήρθαν ως εμβάτες και λατύπες μιας πολιτικής να ενσταλαχθούν ως αργυρές σταγόνες αντιδότου στο δηλητήριο που έσταξε στις φλέβες και στην καρδιά του κόσμου, ή κρίση.
Ήταν οι ίδιες εκείνες μέρες κατά τις οποίες στο λεξιλόγιο των Ελλήνων μπήκε και ο ΕΝΦΙΑ καθώς και η φοροεπιδρομή στα ακίνητα..
Ήταν οι ίδιες εκείνες μέρες κατά τις οποίες ο σημερινός πρωθυπουργός δήλωνε από την θέση του Αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης πως μαζί με τα μνημόνια που θα έσκιζε θα καταργούσε και τον ΕΝΦΙΑ.
Ένα χρόνο αργότερα φαίνεται πως ο ΕΝΦΙΑ είχε έλθει για να μείνει.
Ο τότε αντιπολιτευόμενος και νυν κυβερνητικός λόγος μπορεί να έκανε αρκετές ιδεολογικές και πολιτικές κυβιστήσεις, φθάνοντας να υπογράψει το πιο σκληρό 3ο αριστερό μνημόνιο… που με αυτό διατηρεί τη δυσβάστακτη απόλυτη τιμή των εξουθενωτικών μέτρων λιτότητας, και να αποκτά πλέον για πρώτη φορά αριστερό πρόσημο.
Πεθαίνει το παλιό, έρχεται το νέο διακηρύσσει, όχι στο παλιό ναι στο νέο…
Μα ο χώρος που υπηρετεί, προϋπάρχει εδώ και 70 χρόνια.
Aναφέρομαι σ’ εκείνο το χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς.
Νέο είναι δηλαδή οι 14 νυν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, οι 5 υπουργοί των ΑΝΕΛ, που προέρχονται από την Ν.Δ., καθώς και ένας των ΑΝΕΛ, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, αν έχω καταφέρει να μετρήσω σωστά…
Νέο άλλωστε είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση προέτρεπε τον κόσμο να μην πληρώνει τα χαράτσια.
Ενώ σήμερα ως κυβέρνηση, βάζει πρόστιμα 350€, σε όσους δεν τον πλήρωσαν!…
Νέα ήθη, νέες πολιτικές. Είναι το νέο που ήλθε.
Το ΠΑΣΟΚ με τη σθεναρή του στάση, κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και τον πολιτικό του λόγο, αλλά και τις παρεμβάσεις των Βουλευτών του κατέδειξε το πολιτικό στίγμα του και την αντιπολιτευτική τακτική και ρητορική που θα τηρήσει.
Τονίζοντας έτσι πως πρέπει να επιστρέψουμε στην πολιτική και όχι στη διάχείριση κρίσεων!….

ΑΡΗΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ

  • Ο κ. Α. ΣΚΟΥΡΤΗΣ είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Leave a Reply