Ο Antonio Taquis, Διευθύνων Σύμβουλος της Panama Shipping στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

0

Ο Antonio Taquis, Διευθύνων Σύμβουλος της Panama Shipping και πρώην Πρέσβης του Παναμά στην Ελλάδα, μίλησε για τη ναυτιλία της Ελλάδας και του Παναμά, στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο κ. Antonio Taquis Ochoa, Διευθύνων Σύμβουλος της Panama Shipping και πρώην Πρέσβης του Παναμά στην Ελλάδα, παρακολούθησε τις εργασίες και συμμετείχε δυναμικά με την ομιλία του.

Ο κ. Antonio Taquis υπογράμμισε ότι η σχέση μεταξύ Ελλάδας – Παναμά περνάει στη κυριολεξία μέσα από τη ναυτιλία, καθώς και οι δυο χώρες απολαμβάνουν πολύ καλές διμερείς σχέσεις.

Ο κ. Taquis αφού συνεχάρη τον διοργανωτή κ. Συμεών Τσομώκο για την ακόμη μια επιτυχημένη διοργάνωση, ξεκίνησε την ομιλία του και τόνισε ότι: «Η Ελλάδα και ο Παναμάς δεν μοιράζονται απλώς κοινά συμφέροντα, αλλά και κοινό πεπρωμένο, γεγονός που καθορίζεται από τη σχέση των δύο χωρών με τη θάλασσα και τον ρόλο τους στην παγκόσμια ναυτιλία».

Ο Παναμάς διατηρεί Πρεσβεία στην Αθήνα για πάνω από 40 χρόνια και η ελληνική ομογένεια επηρεάζει τη χώρα για περισσότερο από έναν αιώνα, ενώ ως γνωστόν πολλά πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται υπό την παναμέζικη σημαία.

Αναφερόμενος στις αλλεπάλληλες κρίσεις που έχουν δημιουργηθεί, ο κ. Taquis επισήμανε «Πως οι δύο χώρες πρέπει να ενισχύσουν τις διμερείς τους σχέσεις και να βασιστούν σε μια πιο στέρεα και πολυδιάστατη συνεργασία».

Τέλος, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα της παρουσίας της Ελλάδας στην περιοχή είπε ότι «ο Παναμάς μπορεί να γίνει η διπλωματική πύλη της Ελλάδας στη Λατινική Αμερική».

Leave a Reply