Ο άγνωστος έρωτας και το πτώμα γυναίκας που ξέβρασε η θάλασσα στο λιμάνι [pics]

0

778_413_355-682x384

Στο προσκήνιο επανέρχεται η μυστηριώδης υπόθεση του θανάτου μιας 54χρονης Βρετανίδας, το πτώμα της οποίας είχε ξεβραστεί στο λιμάνι του Ηρακλείου το Μάρτιο του 2009. Όπως αναφέρεται…

τις τελευταίες ημέρες σε πληθώρα δημοσιευμάτων από βρετανικά ΜΜΕ, 7 και πλέον χρόνια μετά το τραγικό συμβάν, το οποίο είχε προκαλέσει σάλο τόσο σε πανελλήνιο επίπεδο, όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, η υπόθεση εξετάζεται εκ νέου από τις τοπικές Αρχές. Η Τζιν Χάνλον ήταν μητέρα τριών παιδιών και καταγόταν από το Ντάμφρις της Σκωτίας. Το διάστημα κατά το οποίο έχασε τη ζωή της διέμενε στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, κατοικούσε στις Γούβες Ηρακλείου. Τα ίχνη της άτυχης γυναίκας χάθηκαν στις 9 Μαρτίου του 2009 και μετά από μερικά 24ωρα, στις 12 του μήνα, η σορός της Χάνλον εντοπίστηκε να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού του Ηρακλείου.

ΦΩΤΟ από neakriti.grΦΩΤΟ από neakriti.gr

Όπως είναι λογικό, μετά την ανεύρεση της σορού της 54χρονης, υπήρξε κινητοποίηση από τις τοπικές Αρχές, προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου της. Το πόρισμα του ιατροδικαστή έδειξε ότι ο θάνατός της 54χρονης Βρετανίδας προκλήθηκε από ατύχημα. Συγκεκριμένα, θεωρήθηκε τότε ότι η Χάνλον γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να πνιγεί. Εξάλλου, η κάκωση που διαπιστώθηκε ότι έφερε η Τζιν στον αυχένα θεωρήθηκε ότι προήλθε εξαιτίας της πτώσης της στο νερό από ύψος.

Ωστόσο, μερικούς μήνες αργότερα και μετά την πίεση που άσκησαν οι τρεις γιοι της Βρετανίδας, διενεργήθηκε συμπληρωματική ιατροδικαστική εξέταση. Όπως προέκυψε από το δεύτερο πόρισμα, το σώμα της Χάνλον είχε χτυπηθεί στο έδαφος, πριν καταλήξει στη θάλασσα. Στο ημερολόγιο, σύμφωνα με το μικρότερο γιο της, η 54χρονη φέρεται να είχε αναπτύξει ενόσω ήταν στην Κρήτη σχέση με έναν ντόπιο άνδρα. Η εν λόγω σχέση φέρεται, μάλιστα, να είχε εντάσεις το χρονικό διάστημα πριν η Βρετανίδα χάσει τη ζωή της.

ΦΩΤΟ από neakriti.grΦΩΤΟ από neakriti.gr

Εξάλλου, μετά το τραγικό συμβάν, είχαν βγει στο φως της δημοσιότητας και άλλα στοιχεία τα οποία συνέτειναν στο σενάριο της ανθρωποκτονίας. Τη μέρα που χάθηκαν τα ίχνη της 54χρονης, η τελευταία φέρεται να είχε στείλει μήνυμα σε φιλικό της πρόσωπο, γράφοντάς της «help». Σημειώνεται ότι οι γιοι της Τζιν ζήτησαν από τις Αρχές να ληφθεί υπόψιν το περιεχόμενο του ημερολόγιου της μητέρας τους. Στο ημερολόγιο, σύμφωνα με το μικρότερο γιο της, η 54χρονη φέρεται να είχε αναπτύξει ενόσω ήταν στην Κρήτη σχέση με έναν ντόπιο άνδρα.

Η εν λόγω σχέση φέρεται, μάλιστα, να είχε εντάσεις το χρονικό διάστημα πριν η Βρετανίδα χάσει τη ζωή της. Στο ημερολόγιο αναφέρεται ακόμη ότι η Χάνλον είχε πει σε φιλικό της άτομο, την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη της, ότι την ακολουθούσε ένα αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρισκόταν ένας άνδρας. Περίπου δύο χρόνια μετά το συμβάν, η υπόθεση επανήλθε με εμφατικό τρόπο στη δημοσιότητα, καθώς κλήθηκαν από τις Αρχές να καταθέσουν δύο άτομα: Πρόκειται για έναν ντόπιο και έναν Ολλανδό. Αμφότεροι φέρονται να ήταν φίλοι της αδικοχαμένης Τζιν Χάνλον.

Ο Ολλανδός φέρεται να είχε συνομιλήσει με την 54χρονη την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη της, ενώ φέρεται ακόμη ως το άτομο που δήλωσε την εξαφάνιση της Χάνλον στις Αρχές. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, την ημέρα που εξαφανίστηκε η Βρετανίδα, η άτυχη γυναίκα είχε συνομιλήσει και με τον έτερο άνδρα, που είναι Έλληνας. Τότε, ωστόσο, από τη δικαστική εξέλιξη της μυστηριώδους υπόθεσης, δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος των συγκεκριμένων δύο ατόμων.

Εξάλλου, τον Οκτώβριο του 2014 είχε γίνει έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο συγκέντρωση με αίτημα την επανεξέταση της υπόθεσης. Όπως αναφέρει μάλιστα ο μικρότερος γιος της 54χρονης, πριν από περίπου δύο χρόνια είχε συναντηθεί με τον Έλληνα πρέσβη στη βρετανική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με το γιο της Τζιν, ο πρέσβης τού είχε αναφέρει τότε ότι θα προσπαθήσει να βοηθήσει. Η συνάντηση αυτή είχε προκαλέσει εκ νέου το ενδιαφέρον των ΜΜΕ στη Βρετανία, αλλά και την Ελλάδα.

Πηγή: neakriti.gr

Απάντηση