Ο αγιασμός και η πραγματικότητα για το νερό του δήμου Σικυωνίων

0
dig

-Το ζήτημα του καθαρού νερού στην πόλη του Κιάτου και τις Κοινότητες του Δήμου Σικκυωνίων έχει πολλές παραμέτρους.

-Τα τελευταία [10] χρόνια, και όχι μόνο, οι δημότες της πόλης του Κιάτου και πολλών Κοινοτήτων «απολαμβάνουν» μόνο βρόμικο νερό για πότισμα και το πλύσιμο των πιάτων.

-Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, από έλλειψη πολιτικής και ικανότητας, η σημερινή Δημοτική αρχή καθυστέρησε την υλοποίηση της άδειας μεταφοράς νερού από την Στυμφαλία στο Κιάτο και την ευρύτερη περιοχή. [αρχική άδεια το 2014].

-Η υλοποίηση ως ένα βαθμό έγινε, καλό είναι και αυτό, προεκλογικά όμως για λόγους σκοπιμότητας, με πολλά σκοτεινά σημεία στην κατασκευή του έργου λόγω παρανομιών στην κατασκευή του.

-Η πλήρης υλοποίηση συνολικά του έργου, για να έχουμε επάρκεια και καθαρό νερό, έχει πολύ δρόμο ακόμα.

-Οι υποδομές γενικότερα της ύδρευσης, στην πόλη του Κιάτου αλλά και τις Κοινότητες, σε όλη την έκταση του Δήμου, δεξαμενές, υδρευτικά δίκτυα [ακόμα υπάρχουν σωλήνες αμιάντου] είναι σε άθλια κατάσταση και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι Δημότες του Δήμου μας, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό, τα 2/3 του πληθυσμού, δεν εμπιστεύονται τις κατά καιρούς ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής για καθαρό νερό.

-Με λίγα λόγια το «αγίασμα» της Δημοτικής αρχής, όπως το ονομάζει, δεν είναι καθόλου βέβαιο σε ποιο βαθμό είναι πόσιμο.

-Αυτό το καταδεικνύει το γεγονός ότι όλα τα καταστήματα τροφίμων κ.λ.π συνεχίζουν να καταναλώνουν εμφιαλωμένο νερό και παράλληλα τα βυτιοφόρα μεταφορά νερού συνεχίζουν ακάθεκτα νε πωλούν νερό «Λουτρακίου » και όχι μόνο.

-Κατά συνέπεια μέχρι στιγμής η Δημοτική αρχή συνεχίζει «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» για να «κάνει τη δουλειά της» κοροϊδεύοντας τους Δημότες του Δήμου Σικυωνίων.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Leave a Reply