Νύχτα εφιάλτης σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο

0

Δεν χωράει ανθρώπινος νους την τραγωδία σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο. Οι νεκροί είναι μέχρι στιγμής 15. Συνολικά 23 άτομα νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο.

Χάθηκαν μέσα στα νερά και τις λάσπες 5 γυναίκες και 10 άνδρες. Όλοι, εκτός από έναν 35χρονο, άνω των 60 ετών. Άνθρωποι που πν΄’ιγηκαν μέσα στα σπίτια τους, στον χώρο δουλειάς τους τους ή στον δρόμο.

Είναι τραγικό ωστόσο ακόμη δεν έχουν αναγνωριστεί δύο σοροί. Κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η ταυτότητα δύο ανθρώπων.

Η κακοκαιρία σάρωσε τη Μάνδρα, δεν υπάρχει γειτονιά που να μην θρηνεί έναν νεκρό.

Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι η λίστα του θανάτου θα μεγαλώσει. Μια γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπίας στο Θριάσειο Νοσοσοκομείο, ενώ δυστυχώς δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του 50χρονου που αγνοείται στην περιοχή Νεράκι στη Νέα Πέραμο.

Κανένα ίχνος του αγνοούμενου

Από χθες το πρωί μια ηλικιωμένη γυναίκα ειδοποίησε ότι ο γιος της αγνοείται στην περιοχή Νεράκι στη Νέα Πέραμο. Από εκείνη την ώρα έχει σημάνει συναγερμός. Άνδρες της ΕΜΑΚ προσπαθούσαν ως αργά τη νύχτα να εντοπίσουν ένα ίχνος του, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες ξεκίνησαν και πάλι, ωστόσο δεν υπάρχει αποτέλεσμα.

Η νύχτα μετά τον εφιάλτη

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ουσιαστικά άστεγοι. Δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές. Εκατοντάδες άνθρωποι τόσο στη Νέα Πέραμο όσο και στη Μάνδρα δεν έχουν καν οικοσκευή. Ο Ερυθρός Σταυρός μοίρασε κουβέρτες, ακόμη και τρόφιμα, ενώ την ίδια ώρα αστυνομικοί, αλλά και κάτοικοι περιπολούσαν στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία υπό τον φόβο πλιάτσικου.

Οι κάτοικοι δεν έχουν ούτε νερό ούτε και ρεύμα. Ήδη η πυροσβεστική έχει λάβει 660 κλήσεις για βοήθεια. Παντού υπάρχουν ανοιχτές πληγές.

Με το πρώτο φως της ημέρας, συνεργεία του δήμου και της Περιφέρειας άρχισαν την επιχείρηση απομάκρυνσης των φερτών υλικών με τον φόβο μια νέα νεροποντή να δημιουργήσει νέα προβλήματα.

Βαριές ευθύνες

Δυστυχώς για τον θάνατο τουλάχιστον 15 ατόμων η ευθύνη δεν βαρύνει τη φύση. Η φυσική καταστροφή ήταν μεγάλη, η νεροποντή πρωτοφανείς ωστόσο οι ζημιές έχουν την αιτία τους σε ανθρώπινη παρέμβαση.

Δυο ρέματα που φούσκωσαν και σκόρπισαν τον όλεθρο, “Σούρες” και “Αγία Αικατερίνη” ήταν γνωστό ότι θα προκαλέσουν προβλήματα, οι μελέτες έγιναν, αλλά έμειναν στα χαρτιά.

Πολλά σπίτια είναι χτισμένα σε σημεία που έχουν μπαζωθεί, ενώ ακόμη και το αμαξοστάσιο του Δήμου έχει φτιαχθεί σε σημείο μέσα στην φυσική κοίτη του ενός ρέματος.

πηγη

Leave a Reply