Ντέιβις: Αν χρειαστεί φεύγουμε από την ΕΕ χωρίς συμφωνία

0

«Στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων, στοχεύουμε σε μια καλή συμφωνία. Και αυτό περιμένουμε ότι θα πετύχουμε. Ωστόσο, εάν το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης δεν ανταποκρίνεται στη συμφωνία που χρειάζεται η Βρετανία, θα έχουμε έτοιμη την εναλλακτική λύση», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός υπεύθυνος για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις.

«Η Βρετανία θέλει να διαπραγματευτεί μια συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit, αλλά αν χρειαστεί μπορεί και να αποχωρήσει χωρίς μια τέτοια», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός υπεύθυνος για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, προειδοποιώντας πως οποιοδήποτε λάθος στις συζητήσεις μπορεί να κοστίσει στη χώρα δισεκατομμύρια λίρες.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνδιάσκεψης του Συντηρητικού Κόμματος, ο Ντέιβις είπε στα μέλη ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να αποτύχει στις συνομιλίες για το Brexit αλλά επεσήμανε ότι πρέπει να είναι σίγουροι πως η Βρετανία θα είναι διασφαλισμένη, ό,τι και αν συμβεί.

«Στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων, στοχεύουμε σε μια καλή συμφωνία. Και αυτό περιμένουμε ότι θα πετύχουμε. Ωστόσο, εάν το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης δεν ανταποκρίνεται στη συμφωνία που χρειάζεται η Βρετανία, θα έχουμε έτοιμη την εναλλακτική λύση», δήλωσε ο Ντέιβις.

«Αυτό προσδίδει την κυβέρνησή μας υπευθυνότητα. Οτιδήποτε άλλο θα αποτελούσε παράλειψη καθήκοντος», τόνισε.

Ο Ντέιβις, δήλωσε ότι η Βρετανία πλησιάζει σε συμφωνία με την ΕΕ για τα δικαιώματα των πολιτών -ένα από τα τρία θέματα που πρέπει να επιλυθούν στον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων- ενώ επέκρινε το κόμμα των Εργατικών επειδή έχει ασαφή θέση σε σχέση με το Brexit.

«Αυτή είναι η πιο σύνθετη διαπραγμάτευση που μπορείτε να φανταστείτε και ένα λάθος θα μπορούσε να κοστίσει στον φορολογούμενο δισεκατομμύρια λίρες» ανέφερε.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/356669/deivis-an-hreiastei-feugoume-apo-tin-ee-horis-sumfonia/#ixzz4uSnrkuXp
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Leave a Reply