Το Norman Atlantic φλέγεται – Τουλάχιστον 328 κινδυνεύουν να πνιγούν

0

Φωτογραφία: Το Norman Atlantic φλέγεται - Τουλάχιστον 328 κινδυνεύουν να πνιγούν

Πολύ δύσκολες οι συνθήκες – Άνεμοι 10 μποφόρ και κύματα 7 μέτρων – 478 επιβαίνοντες, οι 150 έχουν διασωθεί – Δύο ρυμουλκά στο σημείο

Ώρες αγωνίας από τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής για 478 ανθρώπους, που επιβαίνουν στο πλοίο Norman Atlantic, όταν ξέσπασε φωτιά σε αυτό.

Το πλοίο, με 478 επιβαίνοντες, από τους οποίους οι 234 είναι Έλληνες, βρισκόταν ανοιχτά της Κέρκυρας, στην περιοχή των Οθωνών, όταν ξέσπασε η φωτιά στο γκαράζ του, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Συνολικά 150 άτομα επιβιβάστηκαν στη μία σωσίβια λέμβο και εν συνεχεία όλοι τους ανέβησαν στο φορτηγό πλοίο «Spirit of Piraeus», όμως οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν πολύ την επιχείρηση, καθώς στο σημείο πνέουν άνεμοι 10 μποφόρ και τα κύματα φτάνουν στα επτά μέτρα!

Στη διάσωση βοηθάει και το πλοίο Cruise Europa του ομίλου Grimaldi, που έριξε σωσίβιες λέμβους στη θάλασσα, ενώ τα οκτώ παραπλέοντα πλοία κάνουν κύκλους γύρω από το Norman Atlantic, για να «κόψουν» τον καιρό. Ακόμη, το πλοίο «Εύηνος» θα χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για τα ελικόπτερα, σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει διάσωση από αέρος.

Το Cruise Europa όμως δεν μπόρεσε να πλησιάσει λόγω της κακοκαιρίας και τώρα δεν μπορούν καν να ανεβάσουν τη βάρκα στο δικό τους πλοίο.

Πρόβλημα υπάρχει και με τη δεύτερη μεγάλη σωσίβια λέμβο, καθώς βρίσκεται από την άλλη πλευρά του πλοίου, όπου οι καπνοί που βγαίνουν από το γκαράζ είναι πολύ πυκνοί και είναι αδύνατον να πέσει η λέμβος στο νερό.

proto thema

Leave a Reply