Νίκος Χανιάς: Το τρίτο μνημόνιο ζυγώνει η ελπίδα μεγαλώνει

0
O Σύριζα πανηγυρίζει,  γιατί  κατάλαβε ότι αν έκανε όσα έλεγε επί πέντε χρόνια,όσα έλεγε στο προγραμμά του, αλλά και όσα είπε προεκλογικά ,σίγουρα θα καταστρεφόμασταν. Μας καλεί μάλλιστα όλους να πανηγυρίσουμε.
Μετά το mail Βαρουφάκη και την αποδοχή του από τους θεσμούς η κυβέρνηση του Σύριζα – ΑΝΕΛ
προσπαθεί να μας πείσει ότι, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις,  η  νεοεκλεγμένη κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς κατάφερε, σε λιγότερο από είκοσι μέρες, να πετύχει  και τεράμηνη παράταση,  και την ολοκλήρωση του τρέχοντος  μνημονίου, αλλά και νέο πολυετές μνημόνιο. Ένα τρίτο μνημόνιο.
Η διακυβερνηση του τόπου θα συνεχίσει να ασκείται από τον ΣΥΡΙΖΑ  με  την ταπεινωτική διαδικασία του ασφυκτικού ελέγχου της τρόικας  και  πάντα στο πλαίσιο του μισητού  μνημονίου.
  Τα νέα επώδυνα μέτρα είναι πλέον θέμα χρόνου.
Όπως επίσης θέμα χρόνου είναι να ακούμε στην βουλή, στην ψήφιση των νέων μέτρων και του νέου μνημονίου, τον Λαφαζάνη, τον Στρατούλη και τους άλλους  υπουργάρες επαναστάτες να βροντοφωνάζουν με καμάρι μετά το “Προκόπης Παυλόπουλος”  το ” Ναι σε όλα”.
 Τελικά ο αριστερός μαξιμαλισμός και βολονταρισμός, αποδείχθηκε απολύτως ότι  υπηρετούσε την βουλησιαρχία και μόνο.  Είναι αρκετά δύσκολο να  αφήσεις την υπουργική καρέκλα και ένα δεκαρικο το μήνα, κυνηγώντας αριστερές χίμαιρες.
Αυτά είναι μόνο για αντιπολιτεύσεις, που όπως απέδειξε και ο Σύριζα, μπορείς ανέξοδα να λες και να τάζεις ότι θες. Αντίθετα σαν κυβέρνηση πρέπει να κάνεις ότι  ακριβώς  σου λένε, και ο Σύριζα αυτό ακριβώς κάνει.
Ο Σόιμπλε κατενθουσιασμένος, μετά τις εξελίξεις, δηλώνει. Που ήσασταν ρε παιδιά τόσο  καιρό. Δύο χρόνια με παίδευαν ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο και τελικά δεν κατάφερα να κλείσω το πρόγραμμα.
Τελικά  στη χρεωκοπημένη ελλάδα οι εκλογές  μοιάζουν  περισσότερο με  ένα παιχνίδι που όποιος και αν τις κερδίζει, πάντα στο τέλος ο Σόιμπλε  πανηγυρίζει.
Τώρα πλέον όλοι οι  έλληνες καταλάβαμε ότι:
 ΟΣΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΖΥΓΩΝΕΙ
 ΤΟΣΟ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

 

Leave a Reply