Νίκος Λόης: Ο κίνδυνος να χάσουμε κυριαρχικά δικαιώματα της μετατροπής της κοινοπραξίας σε ΑΕ. , ελλοχεύει

0

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ , Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΣΕ Α.Ε. , ΕΛΛΟΧΕΥΕΙ..

Αίτηση κατέθεσε ο Νικόλαος Λόης στις 29-10-2019 ενώπιον στους, κκ. Δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη, τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Φίλιππα Θυμή και στις Παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να προστατεύσουν καλύτερα κατά την εκτίμησή του τα δημοτικά συμφέροντα του Δήμου περί της μετατροπής του Καζίνου Λουτρακίου σε Α.Ε.
Στο πλήρες κείμενο της αίτησης χωρίς το συνημμένο έγγραφο προς τον κο Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη του Νίκου Λόη, αναφέρονται τα ακόλουθα:

ΕΝΩΠΙΟΝ 1) ΤΟΥ κου ΔΗΜΑΡΧΟΥ, 2) ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ – ΔΙΑ ΤΟΥ κου ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ

Του Νικολάου Λόη του Γεωργίου , πρώην Δημοτικού Συμβούλου και Δημότη του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων θεοδώρων, οδός Αφροδίτης αρ. 2 Λουτράκι, Δικηγόρου του Δ.Σ. Κορίνθου, με ΑΦΜ 032300795

Αξιότιμε κε Δήμαρχε, αξιότιμε κε Πρόεδρε και αξιότιμες και αξιότιμοι κυρίες και κύριοι Δημοτικού Σύμβουλοι, κατ΄αρχάς καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Χθες έλαβα γνώση, από τον Πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, ότι θα κλείσει το ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ , την 2-1-2019, εάν δεν έχει μετατραπεί σε Ανώνυμη Εταιρεία, η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ εκμετάλλευσής του, και μάλιστα με επαχθέστατους όρους για την Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου μας, και κατ΄επέκταση για τον ίδιο τον Δήμο μας, όπως την κατάργηση του κοινοπρακτικού και των ευνοϊκών για την ΑΕ του Δήμου μας όρων του, οι οποίοι αναγνωρίζονται και με τελεσίδικες Δικαστικές αποφάσεις, όπως ακόμα την κατάργηση της υποχρέωσης κατασκευής ΜΑΡΙΝΑΣ ή ισάξιου άλλου έργου στο Λουτράκι, και για αντάλλαγμα της υποταγής μας στα κελεύσματα των συνεταίρων μας, θα λάβουμε λίγες ή καθόλου μετοχές και αυτό θα είναι το «τυράκι», για να υπογράψουμε την επαίσχυντη αυτή μετατροπή, όπως «τυράκι» θα είναι η μετατροπή του ελάχιστα εγγυημένου εισοδήματος των 1 εκατομμυρίου ευρώ, σε μίσθωμα , το οποίο θα λαμβάνει ή η ΑΕ του Δήμου ή ο Δήμος μας, καθώς και 5% ποσοστό επί των ακαθαρίστων εσόδων.

Επειδή , στις δύσκολες αυτές ώρες επιβάλλεται να έχει η Δημοτική Αρχή το σθένος να αντισταθεί σε τέτοιου είδους «προτάσεις επιβολής κυριαρχίας», τις οποίες προσπαθεί να επιβάλλει η συνεταίρος μας, με την στήριξη μάλιστα της Διοίκησης των εργαζομένων του ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ. Χρειάζεται, λοιπόν να έχει, η Δημοτική Αρχή την στήριξη και την συνεργασία των νέων παρατάξεων και της κοινωνίας, διότι το Δημοτικό Συμφέρον υπερτερεί πάντα έναντι κάθε ιδιωτικού Συμφέροντος, σύμφωνα και με τον Νόμο.

Επειδή εμείς θα έπρεπε να είμαστε οι «κυρίαρχοι του παιχνιδιού», λόγω των περιουσιακών στοιχείων που έχουμε παραχωρήσει και των ποσοστών που αναμένεται να λάβουμε στο μέλλον (50% και 100%) και αντ΄αυτού πιθανολογώ ότι μας δίδονται «ψίχουλα».

Επειδή είναι προβληματικές οι στενές σχέσεις του Δήμου – και των νομικών του προσώπων – με το ΚΑΖΙΝΟ, το οποίο οφείλει πολλά σε πολλούς (και στην ΑΕ του Δήμου μας).

Επειδή πρέπει να καταλάβουμε ότι το κοινοπρακτικό ήταν και είναι ο καταστατικός Χάρτης στην σχέση μας με το ΚΑΖΙΝΟ.

Επειδή αυτό εκμεταλλεύεται περιουσιακά στοιχεία που του έχει παραχωρήσει ο Δήμος μας και η ΑΕ του Δήμου μας, η οποία είναι μέλος στην κοινοπραξία, και η επιμονή του ΚΑΖΙΝΟ – δια της συνεταίρου μας στην κοινοπραξία – να ζητά να γίνει – κατά το συμφέρον της και μόνον – η μετατροπή της κοινοπραξίας εκμετάλλευσης ΚΑΖΙΝΟ Λουτρακίου σε Ανώνυμη Εταιρεία είναι ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου μας και της ΑΕ του Δήμου μας.

Επειδή η μείωση της ανταγωνιστικότητας του ΚΑΖΙΝΟ Λουτρακίου, λόγω του νέου ΚΑΖΙΝΟ στο Ελληνικό και της αλλαγής έδρας , μέσα στην Αθήνα, του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας, θα επιφέρουν – με σιγουριά – άσχημες επιπτώσεις στο ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, και θα συμβάλλουν έτι περαιτέρω η κάκιστη κατάσταση της ΑΕ του Δήμου μας και των περιουσιακών της στοιχείων, λόγω οφειλών στον εργολάβο του ΣΠΑ , στον ΕΦΚΑ, στο Δημόσιο κλπ., και οι νέες συνθήκες απαιτούν, από εμάς, την διεκδίκηση μέρους των οφειλομένων φόρων από το Δημόσιο στο ΚΑΖΙΝΟ, για να πληρωθούν τόσο τα χρέη της κοινοπραξίας, όσο και να γίνει ένα ισάξιο έργο με την ΜΑΡΙΝΑ ή μια μικρότερη ΜΑΡΙΝΑ , με την επένδυση μέρος των χρημάτων που οφείλονται, η οποία, δημόσια επένδυση, να μην προκαλεί έμμεση οπτική βλάβη στο μνημείο του ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΙΟΛΚΟΥ.

Επειδή έχει ήδη ενημερωθεί τόσο ο Υπουργός Τουρισμού, όσο και ο Πρωθυπουργός, για την πρότασή μου αυτή από το 2017 ανελλιπώς.

Παρακαλώ να την υιοθετήσετε και να πράξετε τα νόμιμα, για να εφαρμοστεί το κοινοπρακτικό και η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους , η οποία περιέχεται στα ως άνω έγγραφα και να υλοποιηθεί η πρότασή μου, η οποία αποτελεί την διεκδίκηση έργου Δημοσίου Συμφέροντος, για το όφελος της Τουριστικής Ανάπτυξης της Χώρας μας και είναι Εθνικής Σημασίας.

Επισυνάπτω επιστολές

Λουτράκι 29-10-2019

Με εκτίμηση

Ο ΑΙΤΩΝ

Νίκος Λόης

Απάντηση