Νίκος Χανιας: Δεν έχουν λάβει το μήνυμα του λαού

0

Πέντε εβδομάδες μας χωρίζουν από τις εθνικές εκλογές και ελπίζω ,σε αντίθεση με ότι είδαμε στις ευρωεκλογές,τα κόμματα να παρουσιάσουν στους πολίτες τα προγράμματα τους και με βάση αυτά και μόνο, να ζητήσουν την ψήφο τους.
    Ο ΣΎΡΙΖΑ που φαίνεται να μην έλαβε κανένα μήνυμα από την συντριπτική του ήτα, σε όλη την επικράτεια στις αυτοδιοικητικές αλλά και στις ευρωεκλογές, δεν διαθέτει πλέον κανένα νέο αφήγημα για τις εθνικές εκλογές και έντρομος επιρρίπτει τις ευθύνες στους πολίτες.
    Η ΝΔ εισέπραξε πραγματικά  την αρνητική ψήφο, την ψήφο αποδοκιμασίας των πολιτών στο ψέμα, την απάτη,τον κυνισμό και τον λαϊκισμό των ψευτοαριστερων, αλλά σε καμία περίπτωση, δεν  έχει πείσει την κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά, ότι έχει ξεφύγει από τις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες θέσεις της.
    Στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το θέμα Βενιζέλου, φαίνεται να καταλαγιάζει.
    Στην  κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο και του πολιτικού συμβουλίου, δεν υπήρξαν εντάσεις, 
κρατήθηκαν χαμηλοί τόνοι και τονίσθηκε από όλους η ανάγκη συσπείρωσης και συστράτευσης όλων χωρίς αποκλεισμούς στην μάχη των εθνικών εκλογών.
   Μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι είμαστε ουρά της ΝΔ, ξεχνώντας ότι συγκυβέρνησε  αρμονικότατα με την ακροδεξιά και την Καραμανλική δεξιά, με αντάλλαγμα να κρύψουν, από κοινού, επιμελώς τις τεράστιες ευθύνες της για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και την χρεοκοπία.
    Αντίθετα μαζί  διαμόρφωσαν κλίμα ακραίας πόλωσης επιδιώκοντας να συνθλίψουν ότι υπήρχε μεταξύ των δύο άκρων και κατάφεραν να εξαφανίσουν τα μικρά κόμματα.
   Δεν κατάφεραν όμως το ίδιο και για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όπως επιθυμούσαν διακαώς για τους δικούς τους λόγους ο καθένας, το οποίο όχι μόνο δεν εξαϋλώθηκε, όπως στόχευαν, αλλά άντεξε και σταθερά ανακάμπτει. Άντεξε γιατί έχει αναφορά και βαθειές ρίζες στην κοινωνία.
     Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη είναι παρούσα ,και έχει διάπλατα ανοιχτή την πόρτα και την αγκαλιά της σε όλους τους πολίτες που απογοητευθηκαν  και εξαπατήθηκαν από τις πολιτικές του Τσίπρα που παρουσιάσθηκε ως μπουλντόγκ και  μεταμορφώθηκε σε κανίς, των ισχυρών, αυτών που υποτίθεται ότι θα πολεμούσε.
   Θα ήθελα ως υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο νομό Κορινθίας να εκφράσω την βεβαιότητα μου και την αισιοδοξία μου ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη  μπορεί να εγγυηθεί την αλλαγή της πολιτικής λιτότητας σε πολιτική προοδευτικής  κατεύθυνσης, με το πρόγραμμα της που έχει ως κέντρο τον νέο άνθρωπο , τον πολλαπλά  δοκιμαζομενο πολίτη και την οριστική έξοδο από την κριση .
    Οι κοινωνίες,  εμπιστεύονται πλέον και πάλι τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, όπως το είδαμε να συμβαίνει πρόσφατα στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, στην Γερμανία και σε άλλα κράτη της Ευρώπης και όπως σίγουρα  θα το δούμε και στις 7 του Ιούλη και στην Ελλάδα.

                   Χανιάς Νίκος
Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ
Νομού Κορινθίας
Αντιστράτηγος ε.α  Πυροσβ. Σώματος

Leave a Reply