Νίκη στην Κίνα για τον Χάμιλτον

0

Αυτή τη φορά ο Χάμιλτον έριξε πρώτος την καρό σημαία. Ο Βρετανός πιλότος ήταν ο νικητής του γκραν-πρι της Formula 1 το οποίο έγινε στη Σανγκάη, έχοντας την πρωτιά από την αρχή μέχρι και το τέλος του αγώνα.

Πλέον ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον Φέτελ ο οποίος σήμερα τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Τρίτος αναδείχθηκε ο Φερστάπεν, ο οποίος ξεκίνησε από την 16η θέση.

inner

Ο αγώνας είχε αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον στην αρχή του λόγω των καιρικών συνθηκών και της στρατηγικής που κλήθηκαν να χαράξουν πιλότοι και οι ομάδες τους.

Η βροχή που έπεφτε στην πόλη σταμάτησε περίπου μισή ώρα πριν την έναρξή του γκραν-πρι με τους συμμετέχοντες να βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα των ελαστικών που θα επιλέξουν για το ξεκίνημα. Ο μόνος πιλότος που επέλεξε τα σλικ ελαστικά ήταν ο Κάρλος Σάινθ. Απέδωσε η επιλογή του αυτή;

Οι δύο Mercedes βρέθηκαν στην πρώτη θέση αλλά ένα λάθος του Μποτάς τον έφερε στην 12η θέση.

Η συνέχεια σημαδεύτηκε από την εξαιρετική άνοδο του Φερστάπεν. Ο Ολλανδός πέρασε κέρδισε 14 θέσεις και στον 7ο γύρο είχε φτάσει ήδη πίσω από τον Χάμιλτον για να τερματίσει τρίτος. Εκεί βρέθηκε ο Φέτελ ο οποίος μετά την αποχώρηση του safety car από τον αγώνα από πέμπτος ανέβασε μέσο όρο ταχύτητας ανά γύρο, και έφτασε στην τρίτη θέση.

Leave a Reply