Νέο «χτύπημα» από την Έλλη Παπαγγελή: “Πραξικόπημα του ΕΑΜ τα Δεκεμβριανά”

0

Νέο «χτύπημα» από την Έλλη Παπαγγελή: "Πραξικόπημα του ΕΑΜ τα Δεκεμβριανά"

Τι αναφέρει σε ανάρτησή της στο facebook η ΟΝΝΕΔίτισσα που έγινε γνωστή απο τις απόψεις της για τους νεκρούς στο Πολυτεχνείο

«TΑ ‘ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ’: ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ» τιτλοφορείται η νέα ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της σέξι ΟΝΝΕΔίτισσας Έλλης Παπαγγελή στο facebook.

Την γνωρίσαμε για τις απόψεις της περί Πολυτεχνείου, όπου παραμονές της επετείου δήλωσε πως δεν υπήρξαν νεκροί στα γεγονότα του 1973 και την… μάθαμε καλύτερα από τις συνεντεύξεις που έδωσε έκτοτε εξηγώντας τη θέση της και από την σέξι φωτογράφηση εσωρούχων σε στριπτιτζάδικο. Τώρα η Έλλη Παπαγγελή που εργάζεται ως μοντέλο, αναφέρεται σε μια από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της νεότερης ελληνικής ιστορίας, τα όσα εκτυλίχθηκαν τον Δεκέμβριο του 1944.

«Με ένοπλη εξέγερση το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ επιχείρησε να καταλάβει πραξικοπηματικά την εξουσία στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της χώρας, εκδιώκοντας τις νόμιμες αρχές και την νόμιμη ελληνική κυβέρνηση που έχαιρε της εμπιστοσύνης των Συμμάχων» αναφέρει μεταξύ άλλων στην μακροσκελή της ανάρτηση που επιχειρεί να εξηγήσει και να πληροφορήσει για το τι συνέβη τις ημέρες εκείνες στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«TΑ ‘ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ’:

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

Ο Δεκέμβριος του 1944 ήταν από τους τραγικότερους μήνες στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Τον μήνα αυτό, λίγες εβδομάδες μετά την απελευθέρωση της χώρας από την γερμανική κατοχή, ο ολοκληρωτισμός έδειξε ξανά το σκληρό και απεχθές πρόσωπο του. Με ένοπλη εξέγερση το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ επιχείρησε να καταλάβει πραξικοπηματικά την εξουσία στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της χώρας, εκδιώκοντας τις νόμιμες αρχές και την νόμιμη ελληνική κυβέρνηση που έχαιρε της εμπιστοσύνης των Συμμάχων.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις υστερούσαν σε αριθμό, υπερτερούσαν όμως σε σθένος και στρατιωτική εκπαίδευση. Η εμπειροπόλεμη 3η Ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία (βετεράνοι που είχαν διακριθεί σε μάχες στην Ιταλία ενάντια στους ναζί, στο πλευρό των Συμμάχων) και το σώμα της Χωροφυλακής που έδρευε στο στρατόπεδο Μακρυγιάννη, αναδείχθηκαν πρόμαχοι της πόλης, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων ως άξια τέκνα της πατρίδας. Μαζί με τις τακτικές εθνικές δυνάμεις πολέμησαν και πολλοί νεαροί Αθηναίοι, που με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κυβέρνησης. Με αυταπάρνηση και τεράστιο κόστος σε αίμα απέκρουσαν τις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού, οι οποίες αν επικρατούσαν πιθανότατα θα είχαν ρίξει την Ελλάδα στο ζοφερό ανελεύθερο κόσμο της σοβιετοκρατούμενης Ανατολικής Ευρώπης,

Οι δυνάμεις του ολοκληρωτισμού υπέκυψαν τελικά, υποχωρώντας στη συνδυασμένη πίεση των κυβερνητικών δυνάμεων και των μικρών βρετανικών δυνάμεων που ήρθαν σε βοήθεια του νόμιμου καθεστώτος. Χρωστούμε ένα ευχαριστώ και σε αυτούς που πολέμησαν και πέθαναν για το σκοπό της ελληνικής ελευθερίας χιλιάδες μίλια μακριά από την πατρίδα τους. Η Ελλάδα, με μεγάλες πληγές, απέφυγε την ενσωμάτωση σε αυτό που ο Ουίνστον Τσώρτσιλ αποκάλεσε «Σιδηρούν Παραπέτασμα» και έθεσε τις βάσεις για την μετέπειτα ανάπτυξη της ως φιλελεύθερο και δημοκρατικό κράτος».

Leave a Reply