Νέα τηλεδιάσκεψη εκτός απροόπτου σήμερα με Τρόικα

0

Νέα τηλεδιάσκεψη εκτός απροόπτου σήμερα με Τρόικα

Οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές συνεχίζονται και σήμερα, άρα δεν κατέρρευσαν όπως διέρρευσε στις Βρυξέλλες. Και δεν θα έλεγα ότι βρισκόμαστε ακόμα σε αδιέξοδο, αφού συνεχίζονται οι προσπάθειες με στόχο την ολοκλήρωση της Εκτης Επιθεώρησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας μας (www.mignatiou.com) από σοβαρή πηγή της Ουάσιγκτον, οι διαπραγματεύσεις εκτός άλλου απροόπτου θα συνεχιστούν και σήμερα, με τον ίδιο τρόπο, μέσω τηλεδιάσκεψης. Η πηγή μας είπε ότι συνεχίζουν σήμερα με στόχο πάντα τη συμφωνία για επιστροφή.

Το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι το δημοσιονομικό κενό. Οι δανειστές πιστεύουν ότι οι παροχές στους ένστολους, στους δικαστικούς και σε άλλες ομάδες, δημιούργησαν το κενό, μαζί με τις 100 δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Η κυβέρνηση βεβαίως δεν συμφωνεί, αλλά αν δεν τα βρουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δεν θα επιστρέψουν.

Οι δανειστές διατυπώνουν τη θέση ότι χωρίς την ολοκλήρωση της έκτης επιθεώρησης δεν πρόκειται να προχωρήσει τίποτα.

Η πηγή τόνισε τα παρακάτω πριν από την τηλεδιάσκεψη, τα οποία επανέλαβε και μετά το τέλος της:

Πρώτον: Εάν ανακοινώσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι επιστρέφει η Αποστολή του στην Αθήνα, αυτό σημαίνει ότι μεταβαίνει για να ολοκληρώσει την Εκτη Επιθεώρηση. Πηγή του ΔΝΤ δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει εάν και πότε θα συμβεί αυτό.

Δεύτερον: Η Αποστολή δεν θα επιστρέψει εάν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα αποτυχίας. Πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει εντολή να αποφευχθεί μία επίσκεψη που θα καταλήξει σε αποτυχία. Μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη βλέπουν αμυδρό φως στον ορίζοντα…

Τρίτον: Με τα σημερινά πάντα δεδομένα –εκτός εάν τις επόμενες λίγες μέρες συμφωνήσουν στο 75%- είναι δύσκολη η ολοκλήρωση της Εκτης Επιθεώρησης μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.

Τέταρτον: Εάν η Εκτη Επιθεώρηση δεν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου, πρέπει να βρεθεί φόρμουλα για να παραμείνουν στο πρόγραμμα οι Ευρωπαίοι για ακόμα τρεις μήνες. Η δανεική σύμβαση με τους Ευρωπαίους ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους.

http://WWW.MEGATV.COM, http://WWW.ETHNOS.GR, http://WWW.MIGNATIOU.COM

Leave a Reply