Νέα σκληρή ανακοίνωση του Νίκου Ζαχαροπούλου για τις τακτικές της δημοτικής αρχής Σικυωνιων

0

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ & ανίκανοι της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων.

-Κατάφεραν» με τις απαξιωτικές ενέργειες τους, να προσβάλουν τον μεγάλο συμπατριώτη μας Ανδρέα Κ. Παπανικολάου, από την Κοινότητα Μουλκίου Κορινθίας, Ομότιμο Καθηγητή Νευροεπιστημών στο Πανεπιστήμιο του Τεννεσί Η.Π.Α. Κέντρο Επιστημών Υγείας.

– Ο ίδιος μεταξύ των άλλων αναφέρει:

«Πριν κάποιους μήνες και μετά από σχετική εισήγηση και ομόφωνη απόφαση του τοπικού Συμβουλίου της κοινότητας Μουλκίου, όπου γεννήθηκα, ψηφίσατε ομόφωνα να μου απονεμηθεί το «μετάλλιο τιμής του Δήμου» για την επιστημονική μου σταδιοδρομία στις νευροεπιστήμες σε πανεπιστήμια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία του».

« Σας απευθύνω λοιπόν τώρα αυτό το μήνυμα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού για δύο λόγους: Πρώτον για να σας ευχαριστήσω για την ομόφωνη απόφασή σας να με τιμήσετε και, δεύτερον, να σας εξηγήσω γιατί δεν πέρασα από το Δημαρχείο για να το συλλέξω την επομένη της προγραμματισμένης απονομής όπως μου σύστησε ο πρόεδρός σας. Η πράξη μου, να μην περάσω από το Δημαρχείο, είχε σκοπό να προφυλάξει τον θεσμό από την απαξίωση που συνεπάγεται η συμπεριφορά των επιφορτισμένων με την εκτέλεση των αποφάσεών σας».

«Το μετάλλιο δεν προβλέπεται να είναι ένα κομμάτι κόντρα πλακέ κολλημένο σε ένα χάρτινο κουτί (το οποίο και σας επιστρέφω μέσω του κ. Λάμπρου) αλλά κάτι λιγότερο πρόχειρο και ευτελές που περιγράφεται λεπτομερώς στο προαναφερθέν άρθρο[4] του Καν.».

« Εάν λοιπόν επέλεγα να “πεταχτώ στις οκτώ παρά τέταρτο να το πάρω” κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ στου οποίου το πρόγραμμα η απονομή δεν συμπεριλαμβάνονταν μεταξύ των 16 θεμάτων, η πράξη μου θα εξέφραζε την ίδια απαξίωση του θεσμού την οποία, κατά την γνώμη μου, εκφράζει ο τρόπος με τον οποίο ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΔΣ χειρίστηκαν αυτό το θέμα. Επομένως, το γεγονός ότι δεν σας ενόχλησα κατά την συνεδρίαση σας και ότι σας επιστρέφω το χάρτινο κουτί δεν σημαίνει ότι περιφρονώ την καλή σας προαίρεση να με τιμήσετε. Σημαίνει απλώς ότι οι εντολοδόχοι σας δεν υλοποίησαν σωστά την απόφασή σας με αποτέλεσμα να την ευτελίσουν. Και αυτό είναι ένα πρακτικό ζήτημα που έγκειται στον καθένα από σας να διορθώσει, εάν βέβαια το κρίνει σκόπιμ層.

«Σας ευχαριστώ Ανδρέας Κ. Παπανικολάου»

-Τα λόγια πολίτες του ιστορικού Δήμου Σικυωνίων είναι περιττά.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Απάντηση