Νέα γενιά τρομοκρατών φοβάται η ΕΛΑΣ

0

ImageHandler

Η αντιτρομοκρατική στην έρευνα για το παγιδευμένο δέμα στο σπίτι δικαστικού

Τα άτομα που έστειλαν το παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα στο σπίτι του  δικαστικού στον Υμηττό προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Το γεγονός ότι  τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική, όπως επίσης ότι το πακέτο βόμβα (πρόκειται για βιβλίο που το εσωτερικό του περιείχε κροτίδες και ξυραφάκια) παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με το τρομο-πακέτο που στις αρχές Ιουνίου είχε σταλεί στην πρόεδρο Εφετών κυρία Ισοδώρα Πόγκα δείχνει ότι πιθανότατα ότι πίσω από την υπόθεση βρίσκονται τα ίδια πρόσωπα.

Οι αστυνομικοί  βλέπουν  την 3η γενιά της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» πίσω από την αποστολή του βιβλίου-βόμβα στο σπίτι της προέδρου Εφετών, Ισιδώρας Πόγκα, στον Χολαργό. Συνεπώς και το νέο πακέτο  “έφυγε” από την ίδια ομάδα. Ουσιαστικά  οι αστυνομικοί μιλάνε για 3 με 4 άτομα , που δεν έχουν απασχολήσει τις αρχές (τα αποτυπώματα που βρέθηκαν πάνω στο πακέτο που έστειλαν στην κυρία Πόγκα δεν έχουν ταυτοποιηθεί)  και προσπαθούν να αναβιώσουν τη συγκεκριμένη οργάνωση.  Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής ανησυχούν, καθώς όλα δείχνουν πως ένας νέος κύκλος επιθέσεων άνοιξε μετά από το Νοέμβριο του 2015 και τη βομβιστική ενέργεια στα γραφεία του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών». Πληροφορίες αναφέρουν ότι τρία είναι τα σημεία που προβληματίζουν έντονα τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής.

-Το γεγονός ότι εκπαιδεύτηκαν νέα μέλη του αντάρτικού πόλης και δραστηριοποιούνται πλέον στην αποστολή δεμάτων-βομβών. Και αυτό γιατί, οι αστυνομικοί εκτιμούσαν πως τα μέλη της ΣΠΦ που κυκλοφορούσαν ελεύθερα είχαν περιφερειακό ρόλο και δεν είχαν την επιχειρησιακή ικανότητα να αναλάβουν μόνα τους τέτοιες επιθέσεις.

-Ο μηχανισμός των δυο  τρόμο-δέματων  θεωρείται ένα επίπεδο πάνω από αυτά που έστελναν τα προηγούμενα χρόνια τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και συνεπώς έχει κατασκευαστεί από νέο «αίμα» που έχει λάβει γνώσεις και εκπαίδευση πιθανότατα στο εξωτερικό ή λαμβάνει τεχνογνωσία μέσα πό τις φυλακές.

-Το άκρως ανησυχητικό είναι  εκτός από τα δυο  συγκεκριμένα δέματα να ακολουθήσουν και άλλες αποστολές προκειμένου να σταλούν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Με αυτό το δεδομένο, λοιπόν, η Αντιτρομοκρατική επανεξετάζει τους στόχους και τα μέτρα φύλαξης σε μια προσπάθεια να αποτραπεί ενδεχόμενο δυναμικό χτύπημα από τη νέα γενιά τρομοκρατών. Άλλωστε μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή τρομο-δέματος στο σπίτι της κυρίας Πόγκα.

Leave a Reply