Νέα «βουτιά» άνω του 3% για το πετρέλαιο

0

Νέα «βουτιά» άνω του 3% για το πετρέλαιο

Συνεχίζεται η πτώση, μετά και την απόφαση του ΟΠΕΚ να κρατήσει αμετάβλητα τα επίπεδα της παραγωγής

Νέα χαμηλά πέντε ετών σημειώνει τη Δευτέρα η τιμή του πετρελαίου εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών ότι η παγκόσμια προσφορά θα συνεχίσει να ξεπερνά τη ζήτηση καθώς η αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου, κυρίως στις ΗΠΑ, παραμένει σταθερή και η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνει.

Η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου έναντι των ανταγωνιστών του, εν μέσω ενός μπαράζ ενθαρρυντικών στοιχείων το τελευταίο διάστημα για την υγεία της αμερικανικής οικονομίας συνεχίζει να τροφοδοτεί τις πιέσεις στις τιμές.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου χάνει 2,30 δολ. ή 3,5% στα 63,55 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το αργό τύπου Brent σημειώνει βουτιά 3,7% στα 66,60 δολ. το βαρέλι.

Στο μεταξύ, ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, σκαρφαλώνει σε υψηλά πολλών ετών στον απόηχο των στοιχείων που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή για τις νέες θέσεις εργασίας και αποδείχθηκαν πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ο ΟΠΕΚ επέλεξε να κρατήσει αμετάβλητα τα επίπεδα της παραγωγής του τον περασμένο Νοέμβριο, απογοητεύοντας τους επενδυτές που περίμεναν ο Οργανισμός να προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής του σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει τις πιέσεις στις τιμές.

Τις πιέσεις εντείνουν και οι απαισιόδοξες προβλέψεις της Morgan Stanley για την πορεία του πετρελαίου.

Leave a Reply