“ΝΔ – ΠΑΣΟΚ οι συντάκτες του συμβολαίου διαπλοκής εναντίον μου”

0

giorgos-katrougkalos-anaplirotis-upourgos-dioikitikis-metarruthmisis

Σταθερός στις θέσεις του πως δεν έχει υποπέσει σε τίποτα επιλήψιμο ο Γιώργος Κατρούγκαλος
– Αντιπαράθεση σε τηλεοπτική εκπομπή με την εφημερίδα που έφερε στο “φως” την υπόθεση με τα συμφωνητικά απολυμένων και διαθεσίμων
– “Το Βήμα λειτουργεί κατ’ αντολή”, λέει ο αναπληρωτής υπουργός
– “Πλάτες” του Μαξίμου που υποστηρίζει πως το έγγραφο που παρουσιάστηκε ως αποκάλυψη αφορά περίπτωση ενός εργαζομένου, ο οποίος είχε μισθολογική διαφορά με την εταιρεία στην οποία εργάζεται
– Ο Τσίπρας του ζήτησε να δώσει εξηγήσεις και να κλείσει το θέμα άμεσα
– Την παραίτηση ή την αποπομπή του ζητά η αντιπολίτευση

“Φωτιές” άναψε το δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα, το οποίο αναφέρει πως ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, φέρεται να υποσχόταν σε απολυμένους υπαλλήλους του Δημοσίου επαναπροσλήψεις με προμήθεια 12 %.

Κατρούγκαλος: Στις 26 – 27 Ιανουαρίου δεν κατέθεσα κανενα συμφωνητικό που να αφορά σε διαθέσιμους και απολυμένους

Η υπόθεση έχει προκαλέσει… “πόλεμο” μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ενώ το πρωί της Κυριακής ο ίδιος ο Γιώργος Κατρούγκαλος φιλοξενήθηκε από την τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο και επέμεινε πως ό, τι έκανε ήταν με το γράμμα του νόμου.

Στην εκπομπή φιλοξενούνταν επίσης ο Βασίλης Χιώτης, διευθυντής του Βήμα fm και συντάκτης του επίμαχου δημοσιεύματος, με την ένταση να είναι φανερή.

Ο κύριος Κατρούγκαλος χαρακτήρισε “ψεύτη και συκοφάντη” τον κύριο Χιώτη περισσότερες από τέσσερις φορές κι επανέλαβε πως αν βρεθεί έστω ένα έγγραφο που να υπογράφηκε μετά την εκλογή του ως ευρωβουλευτής, τότε θα παραιτηθεί.

Ο κ. Χιώτης από την πλευρά του δήλωσε πως περισσότερες εξελίξεις θα υπάρξουν την Δευτέρα, καθώς τα δικαστήρια και οι εφορίες είναι κλειστές, ενώ ακόμη τόνισε πως τα χέρια του είναι “δεμένα” από απόρρητες διαδικασίες και πως μένει να φανεί ποιος είναι ο ψεύτης.

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε πως είναι υπερήφανος που ασχολήθηκε εξ αρχής με τις συγκεκριμένες υποθέσεις (σ.σ. απολυμένων και διαθεσίμων) διότι αφορούσαν σε αδικίες.

Νέα εμφάνιση και… “βολές”

Λίγο αργότερα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε τηλεφωνική σύνδεση και με την εκπομπή “καλημέρα” του skai και με το… καλημέρα χαρακτήρισε εκ νέου “συκοφάντη” τον συντάκτη του δημοσιεύματος, ενώ υπογράμμισε πως το συγκεκριμένο άρθρο είναι κατασκευασμένο.

Κατρούγκαλος: Το άρθρο είναι κατασκευασμένο

Στην συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός ρωτήθηκε αν ισχύει η πληροφορία πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, του τηλεφώνησε χθες, Σάββατο και του ζήτησε να λύσει το θέμα άμεσα. Ο κύριος Κατρούγκαλος απάντησε πως δεν μπορεί να αποκαλύψει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνομιλεί με το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο αρκέστηκε να πει πως “δεν χρειαζόμουν το τηλεφώνημα του Τσίπρα για να λύσω μία υπόθεση που αφορά στην τιμή και την υπόληψή μου”.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε όσα είπε και νωρίτερα στο mega περί συμβολαίων που εκτελεί το Βήμα.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είναι οι συντάκτες του συμβολαίου διαπλοκής εναντίον τόσο του ίδιου, όσο και της κυβέρνησης.

Leave a Reply